001 - Escaperoom aglemeen
Wall of Flowers gaat door: foto’s insturen nu mogelijk

Wall of Flowers gaat door: foto’s insturen nu mogelijk


Geplaatst op: 24 juni 2020

Het Flower Art Museum in Aalsmeer krijgt er binnenkort een bijzonder kunstwerk bij: Wall of Flowers. Vorige maand startte het museum samen met kunstenaar AlexP een crowdfundingactie om dit opvallende werk te realiseren. De actie loopt nog, maar inmiddels is zeker dat het kunstwerk er gaat komen.

Wall of Flowers is een zogenaamde photile: een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. Van dichtbij zijn duizenden fotootjes te zien, van veraf vormen alle foto’s samen een nieuw kunstwerk met bloempatronen. Het Flower Art Museum en mediakunstenaar Alex Prooper lanceerden het plan om een positieve draai te geven aan de lastige coronatijd. Zij willen hiermee een saaie muur op het buitenterrein van het museum omtoveren in een bloemenzee.

De crowdfunding is goed op weg. Zo goed, dat twee weken voor het einde van de actie gemeld kon worden dat het kunstwerk er gaat komen. Met de huidige stand wordt de Wall of Flowers ruim 25 meter lang. Het museum hoopt nog wat donaties binnen te krijgen, om het kunstwerk nog langer te maken, meer impact te geven en de omgeving van het museum verder op te fleuren. Doneren is mogelijk vanaf 10 euro en er worden diverse tegenprestaties geboden.

Foto’s insturen

Voor de Wall of Flowers zijn duizenden bloemenfoto’s nodig, die worden verzameld onder het publiek. Iedereen mag foto’s insturen: bloemenliefhebbers, fotografen, kunstenaars, kwekers, etc. De kunstenaar verwerkt de foto’s in de Wall of Flowers en zo ontstaat een uniek gemeenschappelijk kunstwerk. 

Het is vanaf heden mogelijk om foto’s in te sturen via de uploadpagina op www.flowerartmuseum.nl. Per persoon kunnen maximaal 50 foto’s worden aangeleverd. Voorwaarde is uiteraard dat er een of meerdere bloemen op staan. Het is toegestaan om bijvoorbeeld mensen of gebouwen af te beelden, zolang de bloemen ook maar duidelijk in beeld zijn. Insturen kan tot en met zondag 19 juli. 

Het kunstwerk wordt naar verwachting in de tweede helft van augustus onthuld.

 Laatst bewerkt op: 24 juni 2020 08:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wall of Flowers gaat door: foto’s insturen nu mogelijk

Het Flower Art Museum in Aalsmeer krijgt er binnenkort een bijzonder kunstwerk bij: Wall of Flowers. Vorige maand startte het museum samen met kunstenaar AlexP een crowdfundingactie om dit opvallende werk te realiseren. De actie loopt nog, maar inmiddels is zeker dat het kunstwerk er gaat komen. Wall of Flowers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: