001 - Escaperoom aglemeen
KDO presenteert ervaren Edwin Reder als trainer van het tweede elftal

KDO presenteert ervaren Edwin Reder als trainer van het tweede elftal


Geplaatst op: 29 juni 2020

Met gepaste trots kunnen wij mededelen dat Edwin Reder volgend seizoen de nieuwe trainer van KDO 2 zal zijn. De 44-jarige oefenmeester uit Heemstede wil graag de uitdaging uitgaan om met het tweede elftal van de Kwakelse selectie te promoveren naar de reserve tweede klasse zondag.

Edwin Reder heeft eind mei gesolliciteerd op de vacature bij KDO, nadat hij zijn voorgenomen hoofdtrainerschap bij derdeklasser Van Nispen in duigen zag vallen. Om diverse redenen bleven er in de zondagselectie uit De Zilk medio mei onvoldoende spelers over een eerste elftal in stand te houden. In het seizoen hiervoor was Edwin hoofdtrainer van tweedeklasser SVW’27 uit Heerhugowaard. Hij had het hier prima naar zijn zin, maar uiteindelijk brak de reisafstand hem op en heeft hij in december jl. bij hen aangegeven een club dichterbij te ambiëren.

Nadat hij bij Van Nispen onverwacht volgend seizoen geen hoofdtrainer meer kon worden, is hij op zoek gegaan naar een alternatief. Edwin wilde namelijk graag op het veld blijven staan. Na een positief gesprek met Mark Wietsma (de nieuwe trainer van KDO 1), Maurice Bartels en een paar spelers besloot hij om ‘ja’ te zeggen tegen het aanbod van KDO. Edwin was met name onder de indruk van de goede organisatie bij onze club. Bovendien werd al snel duidelijk dat zijn voetbalgedachten grotendeels overeenkomen met Mark. Edwin wil namelijk ook graag aanvallend voetbal spelen vanuit het 4-3-3 systeem. Hierbij bepaalt zijn team het spel en wordt er snel druk gezet op de tegenstander. Uiteindelijk blijft hij hierbij afhankelijk van de kwaliteit van de spelersgroep, maar hij wil onze selectiespelers graag beter maken.

Edwin heeft reeds in 1999 zijn TC 1 diploma behaald en volgt structureel cursussen om zich te blijven ontwikkelen. Hij is in de afgelopen jaren o.a. twee seizoenen hoofdtrainer geweest bij tweedeklasser De Foresters, vier seizoenen assistent-trainer bij toenmalig topklasser ADO’20 en technisch jeugd coördinator bij Zwanenburg en DSOV. In het dagelijks leven is Edwin verkoopadviseur bij Van Poelgeest BMW & MINI, is hij reeds 18 jaar getrouwd en heeft hij 3 kinderen.

Via deze weg willen wij Edwin alvast veel succes wensen bij KDO en hopen wij dat hij samen met Mark een positieve en vernieuwende impuls kan gaan geven aan het selectievoetbal in De Kwakel.


Laatst bewerkt op: 29 juni 2020 07:50

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KDO presenteert ervaren Edwin Reder als trainer van het tweede elftal

Met gepaste trots kunnen wij mededelen dat Edwin Reder volgend seizoen de nieuwe trainer van KDO 2 zal zijn. De 44-jarige oefenmeester uit Heemstede wil graag de uitdaging uitgaan om met het tweede elftal van de Kwakelse selectie te promoveren naar de reserve tweede klasse zondag. Edwin Reder heeft eind … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: