001 - Escaperoom aglemeen
Jeugdfonds schiet te hulp voor ouders met een krappe beurs

Jeugdfonds schiet te hulp voor ouders met een krappe beurs


Geplaatst op: 30 juni 2020

Ouders die de contributie of lesgeld van een (sport)vereniging niet kunnen betalen, bijvoorbeeld omdat ze door de coronacrisis in geldnood zitten, kunnen rekenen op hulp in Uithoorn.

,,Kinderen mogen niet de dupe worden als er thuis, om wat voor reden dan ook, te weinig geld is. Ik ben daarom blij dat wij als gemeente Uithoorn nog steeds aangesloten zijn bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur dat voor de kinderen de contributie betaalt,” zegt wethouder Ria Zijlstra. 

,,Sport en cultuur zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en moeten dus voor íedereen toegankelijk zijn. Of je nou uit een rijk of arm gezin komt. Kinderen ontwikkelen zich beter als zij aan sport of cultuur doen. Ook blijkt dat zij meer zelfvertrouwen krijgen en beter presteren op school,” vertelt wethouder Zijlstra.

Uit onderzoek blijkt dat in de gemeente Uithoorn ruim 600 kinderen opgroeien in een gezin met een inkomen tot 125 procent van het sociaal minimum. Verwachting is dat dit aantal toeneemt als gevolg van de coronacrisis. Deze kinderen komen allemaal in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds. Zijlstra: ,,Het is fijn dat het kabinet heeft aangekondigd dat we weer mogen sporten. Laten we dat dan ook toegankelijk maken voor iedereen.”

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar die in de gemeente Uithoorn wonen. De bijdrage van het fonds is bedoeld voor gezinnen met  een inkomen tot 125 procent van het sociaal minimum. Een intermediair kan een aanvraag voor een kind doen. Een intermediair is een tussenpersoon die het gezin kent en met het kind kan bekijken wat hij of zij graag zou willen doen. Jongerenwerkers van Videt, een leerkracht, een ouder- en kindadviseur, een huisarts, een medewerker van het Sociaal Loket van de gemeente, de Voedselbank zijn allemaal intermediair. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de vereniging  of winkel. Ouders hoeven dit geld niet voor te schieten. Voor sport is 225 euro per jaar per kind beschikbaar en voor zwemlessen wordt eenmalig een bedrag van 800 betaald voor het behalen van het A en B diploma. Voor culturele activiteiten is de bijdrage 450 euro per kind.

Meer informatie op www.jeugdfondssportencultuur.nl of www.uithoorn.nl/laatgeengeldliggen. 


Laatst bewerkt op: 30 juni 2020 00:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdfonds schiet te hulp voor ouders met een krappe beurs

Ouders die de contributie of lesgeld van een (sport)vereniging niet kunnen betalen, bijvoorbeeld omdat ze door de coronacrisis in geldnood zitten, kunnen rekenen op hulp in Uithoorn. ,,Kinderen mogen niet de dupe worden als er thuis, om wat voor reden dan ook, te weinig geld is. Ik ben daarom blij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: