001 - Escaperoom aglemeen
Liedjes zingen uit de Top 40 was een hit bij Cultuurpunt Aalsmeer

Liedjes zingen uit de Top 40 was een hit bij Cultuurpunt Aalsmeer


Geplaatst op: 30 juni 2020

De laatste lessen van het tweede cursusblok zijn afgesloten. Muziek en zang waren twee cursussen, die na de tijdelijke sluiting door corona, weer werden opgestart. Het was fijn om te zien dat de kinderen weer allemaal kwamen opdagen om de lessen te volgen. En het resultaat mag er zijn. Ouders hebben  mee kunnen kijken op de live stream op internet. Zo waren de ouders toch bij het optreden van de kinderen aanwezig.

Er kwamen allerlei muziekinstrumenten aan bod om te leren bespelen, waaronder gitaar, viool en keyboard. Ook de muzieknoten werden geleerd om te lezen, dat was best knap omdat er thuis niet altijd instrumenten zijn waar op geoefend kon worden. Maar dat pakten ze snel weer op en de kinderen brachten leuke liedjes ten gehore op gitaar en keyboard. De kinderen kregen een mooi certificaat, omdat ze de cursus zo goed hebben gedaan.

Niet alleen muziekstukken spelen op instrumenten is geoefend, maar ook het zingen van liedjes uit de top 40 was een cursus bij het Cultuurpunt Aalsmeer. “Hij is van mij” van Kris Kross Amsterdam, “Als het avond is” van Suzan en Freek en “Uit elkaar” van Yes-R werden uit volle borst meegezongen. De leerlingen kenden de teksten goed uit hun hoofd en konden goed op toon zingen en in de maat natuurlijk. Deze groep kinderen gaven met elkaar een mooi optreden voor de ouders online. Ook deze kinderen kregen het mooie certificaat van deelname mee naar huis.

Meedoen met het volgende blok?

Bij de start van het nieuwe schooljaar organiseert Cultuurpunt Aalsmeer weer korte, oriënterende cursussen voor basisschoolleerlingen in de naschoolse tijd. Houd voor de nieuwe cursusdata- en locaties de website in de gaten, www.cultuurpuntaalsmeer.nl

 Laatst bewerkt op: 30 juni 2020 00:37

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Liedjes zingen uit de Top 40 was een hit bij Cultuurpunt Aalsmeer

De laatste lessen van het tweede cursusblok zijn afgesloten. Muziek en zang waren twee cursussen, die na de tijdelijke sluiting door corona, weer werden opgestart. Het was fijn om te zien dat de kinderen weer allemaal kwamen opdagen om de lessen te volgen. En het resultaat mag er zijn. Ouders … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: