001 - Escaperoom aglemeen
Kruising Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer afgesloten

Kruising Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer afgesloten


Geplaatst op: 1 juli 2020

De provincie Noord-Holland voert in de periode van 4 tot en met 26 juli werkzaamheden uit aan het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer. Om dit te kunnen doen is de kruising voor het wegverkeer afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een nieuwe, vrijliggende busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn en loopt dwars door Aalsmeer over de Burgemeester Kasteleinweg. Op het traject komen zes rotondes. Het huidige kruispunt van de Burgemeester Kasteleinweg en de Zwarteweg in Aalsmeer is de eerste kruising, die wordt omgebouwd tot een rotonde. Er wordt van 4 tot en met 26 juli, zeven dagen in de week, gewerkt van 6:00 tot 23:00 uur. In de periode van 20 tot en met 24 juli vinden er ook nachtelijke werkzaamheden plaats.

Omleiding wegverkeer
Van 4 tot en met 26 juli is de kruising Burgemeester Kastelein weg-Zwarteweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande verkeer kan bij Uithoorn en Hoofddorp via de N201 rijden. Bestemmingsverkeer wordt met borden omgeleid via de Ophelialaan, Stommeerweg, Kudelstaartseweg, Bachlaan en Lakenblekerstraat. Verkeer naar de bedrijven aan de Witteweg volgen de omleiding via de Legmeerdijk – Lakenblekerstraat en de Zwarteweg. Alle bedrijven aan de Witteweg blijven via deze omleiding bereikbaar in deze periode.

Maatregelen voor fietsers en voetgangers
Voetgangers, fietsers en bussen maken gebruik van de tijdelijke oversteek ter hoogte van de brandweerkazerne Aalsmeer. Hulpdiensten worden ook langs de werkzaamheden geleid.

Het project HOVASZ
De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de HOVASZ, een hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid. De nieuwe busverbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk van R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. De herinrichting wordt uitgevoerd voor de verbetering van de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.


Laatst bewerkt op: 1 juli 2020 06:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kruising Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer afgesloten

De provincie Noord-Holland voert in de periode van 4 tot en met 26 juli werkzaamheden uit aan het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer. Om dit te kunnen doen is de kruising voor het wegverkeer afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: