001 - Escaperoom aglemeen
College stemt in met principeverzoek jachthaven

College stemt in met principeverzoek jachthaven


Geplaatst op: 1 juli 2020

E-Harbour wil aan de Wilhelminakade tussen de passantenhaven en de Thamerkerk een jachthaven realiseren. Het gaat hierbij om een duurzame  jachthaven waar bezoekers met name elektrische boten kunnen aanmeren. Het wordt daarmee de eerste duurzame haven in landelijk gebied. Het college van Burgemeester en Wethouders staat positief tegenover het initiatief en wil onder voorwaarden meewerken. 

Toeristische potentie

Het initiatief is een verdere uitwerking van het Masterplan Dorpscentrum. Een belangrijk doel van dit Masterplan is om een economisch vitaal centrum te maken waar het goed ondernemen, wonen, winkelen en recreëren is. Centraal staat de prachtige ligging aan de Amstel met veel recreatieve en toeristische kansen. Zeker nu het dorpscentrum de komende jaren ingrijpend gaat veranderen, komt deze ontwikkeling op een mooi moment. Een jachthaven levert namelijk een ruime bijdrage aan de grootse toeristische potentie binnen Uithoorn. Door de jachthaven kan het water beter benut worden voor beleving, natuur en recreatie. Ook draagt de duurzame jachthaven bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente. 

Uitwerking onder voorwaarden

De gemeente zal in gesprek gaan met E-Harbour om te komen tot een intentieovereenkomst. Ook heeft het college E-Harbour een aantal kaders en voorwaarden meegegeven waarbinnen de ontwikkeling van een jachthaven moet plaatsvinden. 

 


Laatst bewerkt op: 1 juli 2020 01:53

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College stemt in met principeverzoek jachthaven

E-Harbour wil aan de Wilhelminakade tussen de passantenhaven en de Thamerkerk een jachthaven realiseren. Het gaat hierbij om een duurzame  jachthaven waar bezoekers met name elektrische boten kunnen aanmeren. Het wordt daarmee de eerste duurzame haven in landelijk gebied. Het college van Burgemeester en Wethouders staat positief tegenover het initiatief … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: