001 - Escaperoom aglemeen
21ste uitzending van De Kwakel, Uithoorn en Thamen 200 jaar samen

21ste uitzending van De Kwakel, Uithoorn en Thamen 200 jaar samen


Geplaatst op: 1 juli 2020

Zondag 5 juli van 10.00 tot 11.00 uur op Rick FM de eenentwintigste uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, Gemeente Uithoorn.
Het wordt een speciale uitzending die geheel in het teken staat van de Cindu ramp, 8 juli 1992. CINDU. (Chemische Industrie Uithoorn)

8 juli 1992 was de grootste ramp uit de geschiedenis van Uithoorn. De Cindu ramp met ontploffingen en een grote brand met drie doden en elf gewonden. Tientallen miljoenen schade en het is nog steeds een gebeurtenis die menig Uithoornaar rillingen bezorgt.
Foto's; Verheij Fotografie, P. Eijsinga, ANP Historisch Archief

In deze speciale uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller, die nog jaren later bij trainingen van burgemeesters moest vertellen wat er allemaal op je afkomt als je als burgemeester leiding moet geven aan de rampenbestrijding.

Daarna een interview met Gerrit Burggraaf die met de vrijwillige brandweer van Uithoorn naar de Cindu ging en daar vreselijke dingen meemaakte.

Ook praten we met Paul Marcel, in die tijd bij de brandweer in Amsterdam. Hij woont in Uithoorn en ging op zijn vrije dag even kijken bij zijn collega brandweerlieden.

We spreken ook met Ria Meurs en Peter Brouwer. Die werkten toen bij de Aalsmeerse Melk Central (AMC), de buren van de Cindu. Zij moesten halsoverkop hun pand uit.

Uit het Rick FM-radio-archief gaan we in op de rol van onze lokale radio tijdens de Cindu ramp.

We sluiten de uitzending af met de nu 80-jarige Jan van den Bosch. Hij was tijdens de ramp als chemicus werkzaam bij de Cindu. Tijdens de ramp was hij gelukkig op een andere plek in het gebouw, want in zijn kantoor waren de glasscherven met veel geweld rondgevlogen.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel en Stichting De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 8 juli herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.


Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op de website

Ook zijn onze podcasts via Spotify, iTunes en Google te beluisteren onder Uithoorn 200 jaar.
Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
Live stream en ook overal met de gratis TuneIn App.

Volg #Uithoorn200jaar op #RadioRickFM


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

21ste uitzending van De Kwakel, Uithoorn en Thamen 200 jaar samen

Zondag 5 juli van 10.00 tot 11.00 uur op Rick FM de eenentwintigste uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, Gemeente Uithoorn. Het wordt een speciale uitzending die geheel in het teken staat van de Cindu ramp, 8 juli 1992. CINDU. (Chemische Industrie Uithoorn) 8 juli 1992 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: