001 -Family

Eerste Troje Clubdag een gezellig festijn


Geplaatst op: 9 september 2011

Op zondag 28 augustus was het dan zo ver; de eerste Troje dag binnen het bestaan van de Paardensportvereniging. De weer goden hadden het in de toeloop van deze dag al enkele dagen laten afweten waardoor wij extra voorbereidingen moesten treffen.

Om 14:00 begon de dag met een springwedstrijd. In verband met het weer moest van de springweide over worden gegaan naar de bak. Maar ook daar had de organisatie de mogelijkheid om enkele mooie natuurhindernissen te creëren Het hoogtepunt van het aantal sprongen was toch wel de zelfgemaakt PSV Troje hindernis waar met man en macht aan gewerkt is door de familie Voorneveld. Een buitengewoon plaatje in de kleuren van de club en een mooie aanwinst voor de club. Dominique van Diemen heeft met haar pony Coco Jambo als eerste de sprong op de nieuwe hindernis gewaagd.

Alle deelnemers mochten tweemaal het springparcours afleggen, waarvan de beide uitslagen werden gemiddeld. Op de eerste plaats eindigde Stefanie Veenhof met Kingston Pride, gevolgd door, op de tweede plaats, Sonja Oudshoorn met Opaz Diaz. Op de derde plaats eindigde Anouk Voorneveld met Fleur.

Na de springwedstrijd ging om 16:30 de eerste deelnemer van de mannenwedstrijd van start. Gelukkig werd het vanaf het begin van de wedstrijd droog. Onder leiding van een deskundige jury werden de mannen, vrienden, buurmannen en zelfs vaders van de clubleden uitgedaagd om op het paard hun kunsten te vertonen. Voor sommigen zelfs de eerste keer dat zij op een paard reden. De organisatie had een leuk parcours in de bak uitgezet waarbij de diverse onderdelen van de paardensport aan bod kwamen; behendigheid, het rijden van figuren, tot stilstand brengen van het paard en als hoogtepunt het rond draaien in het zadel. Naast de deelnemers was ook het publiek in grote getallen aanwezig om de mannen aan te moedigen.

Alle 15 deelnemers werden tijdens de proef geholpen door de organisatie maar zij moesten alle onderdelen toch echt zelf uitvoeren. Sommigen iets wat voorzichtig, hangend naast het paarden door de bochten of waarbij het paard de baas was over zijn berijder. De proef werd beoordeeld op behendigheid en netheid maar ook de verzorging, omgang met het paard en enthousiasme. En enthousiast dat waren alle deelnemende mannen zeker.
Het eindresultaat mag er dan ook zijn:
1e plaats: Jarin van Wijk met Bas.
2e plaats: Sander de Dood met Mandorra
3e plaats: Sjors de Dood met Mandorra

Alle deelnemers kregen na afloop hun protocol met rozet uitgereikt waar nog lang over werd na gepraat en de punten met elkaar werden vergeleken. Om 19:00 werd dan toch echt de barbecue aangestoken en met heerlijke salades, een lekker drankje en een lekker stuk vlees werd deze gezellige dag afgesloten. Kort samengevat; een leuke, inspannende dag en zeker voor herhaling vatbaar! Wilt u meer weten of lid worden van onze vereniging neem dan eens een kijkje op www.paardensportvereigingtroje.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste Troje Clubdag een gezellig festijn

Op zondag 28 augustus was het dan zo ver; de eerste Troje dag binnen het bestaan van de Paardensportvereniging. De weer goden hadden het in de toeloop van deze dag al enkele dagen laten afweten waardoor wij extra voorbereidingen moesten treffen. Om 14:00 begon de dag met een springwedstrijd. In … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: