HandjeHelpen
Negen lintjes in gemeente Uithoorn alsnog uitgereikt

Negen lintjes in gemeente Uithoorn alsnog uitgereikt


Geplaatst op: 6 juli 2020

De negen personen uit Uithoorn en De Kwakel die tijdens de lintjesregen op 24 april Koninklijk werden onderscheiden, hebben vorige week alsnog hun lintje overhandigd gekregen van burgemeester Pieter Heiliegers.

Door het coronavirus konden zij op de dag van de lintjesregen hun welverdiende lintje niet ontvangen. In plaats daarvan belde de burgemeester met de gedecoreerden om het heugelijke nieuws over te brengen. Nu er weer wat meer ruimte is voor een persoonlijke ontmoeting besloot de burgemeester om bij iedereen langs te gaan om het lintje alsnog te overhandigen.

Op 24 april hoorden negen inwoners van de gemeente Uithoorn dat ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: Tom van Meijgaarden, Ellen Boeringa, Wim van Scheppingen, Frans Veen, Emmy Röling-van Vliet, Ria van Geem-Wortel, Marijke Versteeg-Hulscher, Ineke Hond-Ran en Petra  Lips-Versluis.

Tom van Meijgaarden

Tom van Meijgaarden heeft een lintje verdiend omdat hij zich al jaren inzet als vrijwilliger voor de R.K. Parochie Emmaüs Uithoorn, Amnesty International, Wmo-raad van de gemeente Uithoorn, stichting Urgente Noden, Tympaan-De Baat en stichting Voedselbank Uithoorn-De Kwakel.

Ellen Boeringa

Ellen Boeringa krijgt de Koninklijke onderscheiding omdat zij zich al geruime tijd inzet voor Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter. Maar ook zet zij zich met ziel en zaligheid in voor stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven Vecht & Venen en voor De Zonnebloem en Het Rode Kruis.

Wim van Scheppingen

Lang geleden startte Wim van Scheppingen zijn vrijwilligerswerk voor de Dragersvereniging St. Godefridus en al ruim twintig jaar zet hij zich in voor de Kwakelse Ondernemersvereniging stichting Promotie Uithoorn-De Kwakel. Voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger heeft hij het lintje meer dan verdiend. Hij kreeg van burgemeester Heiliegers op verzoek al eerder het lintje overhandigd.

Frans Veen

Frans Veen is onderscheiden met een lintje vanwege zijn vrijwilligerswerk bij Muziekvereniging Tavenu de Kwakel. Daarnaast is hij ook nauw betrokken bij de afdeling Uithoorn/De Kwakel van het Rode Kruis en stichting 100% Judith.

Emmy Röling-van Vliet

Een lintje is er ook voor Emmy Röling-van Vliet. Zij zet zich al jaren in voor de Kwakelse samenleving door te helpen bij het zangkoor The Bridges, het Feestcomité, het dorpshuis en buurtkamer De Quakel en mee te gaan met bedevaarttochten van bisdom Haarlem-Amsterdam.

Ria van Geem-Wortel

Ook Ria van Geem-Wortel is onderscheiden. Al jarenlang zet zij zich in voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, Rick FM en stichting AED Uithoorn. Zij kreeg het lintje al donderdag 2 juli uitgereikt door burgemeester Heiliegers.

Marijke Versteeg-Hulscher

Marijke Versteeg-Hulscher heeft het lintje verdiend vanwege het feit dat zij sinds 1991 al betrokken is bij ontwikkelingssamenwerking via de Holy Rosary Sisters en later de heer Meja in Zambia. Zij is hier wekelijks mee bezig.

Ineke Hond-Ran

Ineke Hond-Ran is Koninklijk onderscheiden wegens haar jarenlange inzet  voor stichting KWF Kankerbestrijding, Zwem- en Polovereniging De Amstel en de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO en LOTUS .

Petra Lips-Versluis

Petra Lips-Versluis heeft een lintje verdiend omdat zij zich al jaren inzet als vrijwilliger voor Biljartvereniging De Plas. Ook is zij districts- en gewestarbiter en cursusleider voor arbiters.

De gedecoreerden waren blij dat zij nu toch de versierselen hebben ontvangen die horen bij het Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Heiliegers sluit zich hier bij aan. ,,Deze inwoners zetten zich met ziel en zaligheid in voor de medemens. Zonder deze bijzondere groep ziet onze samenleving er heel anders uit. Het is spijtig dat we het niet op de traditionele manier konden vieren. Langs deze weg hopen we toch recht te doen aan hun tomeloze inzet.”

Lintjesregen 2021

Voor de Koninklijke onderscheidingen van volgend jaar is het nog mogelijk om tot 15 juli iemand voor te dragen. Kijk voor meer informatie op de website www.uithoorn.nl of mail met bestuurssecretariaat@uithoorn.nl. Bellen kan ook: (0297) 513 108.


Laatst bewerkt op: 6 juli 2020 13:10

Bron: Gemeente Uithoorn

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Negen lintjes in gemeente Uithoorn alsnog uitgereikt

De negen personen uit Uithoorn en De Kwakel die tijdens de lintjesregen op 24 april Koninklijk werden onderscheiden, hebben vorige week alsnog hun lintje overhandigd gekregen van burgemeester Pieter Heiliegers. Door het coronavirus konden zij op de dag van de lintjesregen hun welverdiende lintje niet ontvangen. In plaats daarvan belde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: