HandjeHelpen
Al ruim 400 aanmeldingen voor de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen

Al ruim 400 aanmeldingen voor de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen


Geplaatst op: 8 juli 2020

End mei is in gemeente De Ronde Venen een gezamenlijke advies- en inkoopactie gestart voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Met deze actie helpt de gemeente woningeigenaren maatregelen aan te schaffen die de energierekening verlagen. Door de vraag binnen de gehele gemeente te bundelen kopen alle woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in. Nu na 5 weken hebben al ruim 400 inwoners zich ingeschreven. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 juli vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl.

Bekijk online de informatievideo over de inkoopactie

In deze video geven experts toelichting op de isolatiemaatregelen, zonnepanelen, ventilatiesystemen, optimalisatie van de CV installatie en aantrekkelijke subsidies en leningen. De video bevat daarnaast de antwoorden op de meest gestelde vragen. Geïnteresseerden kunnen de film bekijken via www.winstuitjewoning.nl.

Meeste aanvragen voor zonnepanelen

Inmiddels hebben 310 woningeigenaren offertes ontvangen voor zonnepanelen. De zonnepanelen zijn populair omdat de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 10 zonnepanelen begint al bij € 3.000,-. Een groot extra voordeel is dat woningeigenaren de btw op de aanschaf terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat scheelt bijna 21% op de prijs. Deelnemers aan de gezamenlijke inkoopactie verdienen de zonnepanelen in 6 tot 8 jaar terug. Na die tijd wordt nog ruim 20 jaar geprofiteerd van gratis groene stroom van eigen dak.

Gemiddeld 30 procent subsidie bij twee isolatiemaatregelen

Voor huiseigenaren die twee -of meer- isolatiemaatregelen afnemen is gemiddeld 30% subsidie beschikbaar. De subsidie is beschikbaar voor onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++ glas. Zonnepanelen komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de gehele subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie over de subsidieregeling is beschikbaar op https://winstuitjewoning.nl/subsidie.

Veilig adviseren én uitvoeren in ‘Corona tijd’

De adviezen worden veilig uitgevoerd volgens de richtlijnen het RIVM. Een adviseur is voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en in de kruipruimte (voor de vloer). De adviseurs richten zich op de technische opnames en vermijden het contact met inwoners. Overleg vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Woningeigenaren bepalen zelf wanneer ze de maatregelen uitgevoerd wensen te hebben.

Aanmelden kan tot 30 juli 2020

De gemeente De Ronde Venen wil met deze actie woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de gemeente terugdringen. Bewoners met vragen kunnen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op 023 58 36 93 6. Vrijblijvend inschrijven voor de actie Winst uit je woning kan tot 30 juli 2020 via www.winstuitjewoning.nl.

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam.


Laatst bewerkt op: 8 juli 2020 14:18

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Al ruim 400 aanmeldingen voor de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen

End mei is in gemeente De Ronde Venen een gezamenlijke advies- en inkoopactie gestart voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Met deze actie helpt de gemeente woningeigenaren maatregelen aan te schaffen die de energierekening verlagen. Door de vraag binnen de gehele gemeente te bundelen kopen alle woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden en een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: