001 - Escaperoom aglemeen

Jeugddienst in de Wegwijzer: FF W8en


Geplaatst op: 9 september 2011

Mijdrecht - Heb jij dat nou ook? Dat je bij de supermarkt altijd in de verkeerde rij staat? Bij de kassa naast je loopt de ene na de andere klant weg met zijn afgerekende boodschappen en jij staat maar te wachten. En wat gebeurt er in jouw rij? De voorste klant is vergeten om zijn bananen te wegen, de volgende probeert het bedrag te passen met kleingeld en als je net aan de beurt bent, is de kassarol op. Je moet soms wel flink wat geduld hebben en dat valt niet altijd mee. Wachten is niet fijn.

Aan de andere kant zie je soms dat mensen wél bereid zijn om te wachten als ze iets heel graag willen hebben. Wat dacht je van de rijen bij de winkel, al voor winkelopening, als de nieuwe IPhone uit is. Of mensen die op straat overnachten bij de kassa's waar kaartjes verkocht worden voor een concert. Liever de hele nacht wachten dan dat je deze kaartjes misloopt.

Jongeren hebben hebben hun eigen taalgebruik met daarbij allerlei trendy termen: Relaxed! Te ziek! Chill! Vet! etc. Aan de hand van het hoofdthema: "The Real Thing" wordt er bij een aantal van deze kreten stilgestaan en ook wordt gekeken of er in de Bijbel een link is met deze woorden. Vanwege het aanstaande vertrek van de predikant is het lastig om een jaarthema uit te kiezen. Daarom is er voor gekozen om nog een keer het thema van afgelopen seizoen te gebruiken.

De eerste jeugddienst van dit nieuwe seizoen wordt gehouden op zondag 11 september. Als thema is weer gekozen voor een trendy term, deze keer ‘FF W8'en' (je kunt het ook schrijven als FF w88). In de bijbel komt wachten vaak voor. Wat dacht je van Abraham. Hij moest heel lang wachten op een kind en op het beloofde land. En toch geloofde hij het woord van God. Ook in de in de psalmen komt het woord wachten voor. Bijvoorbeeld Psalm 130, waar de dichter schrijft: "Mijn ziel wacht op de Here, meer dan de wachters op de morgen". Twee voorbeelden van mensen die uitzien naar een belofte of een antwoord van God. Geloof jij dat God je antwoord wil geven als je erom bidt? En ben je bereid om op Hem te vertrouwen, ook als het antwoord nog even uit blijft?

De jeugddienst begint om 17.00 uur en wordt geleid door predikant Arnout Weststrate. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie, thee of wat anders. Iedereen is van harte welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Koningin Julianalaan 22, zowel voor de dienst als de bijeenkomst na afloop. Bezoek ook eens de site van de kerk www.CGKMijdrecht.nl Nog vragen? Bel dan ds. Weststrate tel.: 0297 - 274847, of jeugdouderling G. Kroese 0297 - 263390.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugddienst in de Wegwijzer: FF W8en

Mijdrecht - Heb jij dat nou ook? Dat je bij de supermarkt altijd in de verkeerde rij staat? Bij de kassa naast je loopt de ene na de andere klant weg met zijn afgerekende boodschappen en jij staat maar te wachten. En wat gebeurt er in jouw rij? De voorste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: