001 - Escaperoom aglemeen
Vrijdagavond was er wederom boerenprotest Schiphol

Vrijdagavond was er wederom boerenprotest Schiphol


Geplaatst op: 11 juli 2020

De boeren die vrijdagavond hebben geprotesteerd bij luchthaven Schiphol, zijn eind van de avond. Dat liet een woordvoerder van de marechaussee weten aan het AD. ,,De actie is beëindigd en ze zijn allemaal op weg naar huis.’’ Er zijn volgens hem geen boetes uitgedeeld of arrestaties verricht.

De marechaussee was eerder met meerdere eenheden ter plaatse op de toegangswegen naar Schiphol om het protest te beëindigen. ,,Tractoren zijn niet toegestaan op de luchthaven in verband met de veiligheid en worden tegengehouden’’, aldus de marechaussee.

Een groep boeren trok vrijdagavond met trekkers richting de luchthaven om te demonstreren tegen voermaatregelen. Een woordvoerder zei dat het ging om ,,enkele tientallen’’ trekkers. Die vielen in groepjes uiteen en volgden niet altijd de aanwijzingen van de autoriteiten op. Dat leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties.

De boeren deden zelf via diverse livestreams verslag van de actie. Daarop was te zien dat een groep zich op een parkeerplaats had verzameld en in gesprek ging met de politie.

Woensdagavond waren boeren ook al naar Schiphol gereden. Ook toen hield de marechaussee enkele tientallen boeren tegen die met tractoren op de Loevesteinse Randweg bij Schiphol reden. Na overleg met de marechaussee is de groep omgedraaid.
Laatst bewerkt op: 11 juli 2020 09:58

Bron: ad.nl / PetersHotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijdagavond was er wederom boerenprotest Schiphol

De boeren die vrijdagavond hebben geprotesteerd bij luchthaven Schiphol, zijn eind van de avond. Dat liet een woordvoerder van de marechaussee weten aan het AD. ,,De actie is beëindigd en ze zijn allemaal op weg naar huis.’’ Er zijn volgens hem geen boetes uitgedeeld of arrestaties verricht. De marechaussee was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: