001 -Family
PvdA/GroenLinks stelt vragen over bouwverkeer door Fortbuurt

PvdA/GroenLinks stelt vragen over bouwverkeer door Fortbuurt


Geplaatst op: 13 juli 2020

Aan de Stationsstraat in Abcoude worden vier nieuwe woningen gebouwd. Het college van Burgemeester en Wethouders wil de route van het bouwverkeer mogelijk maken via de Willem van Abcoudelaan. Bewoners voelen zich overvallen en maken zich zorgen over de veiligheid en mogelijke schade aan hun huizen. PvdA/GroenLinks heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. 

Fractievoorzitter Pieter Kroon: “De huizen langs de Willem van Abcoudelaan zijn ongefundeerd en de rioolwaterafvoer loopt via kwetsbare gresbuizen. Daarbij is het een kinderrijke buurt en loopt de route langs een broedplek van beschermde diersoorten zoals de Waterhoen. PvdA/GroenLinks wil van het college weten hoe tot deze route is gekomen en welke alternatieven er zijn.”

Zorgen omwonenden
Op 22 juni jl. hebben inwoners van de ‘Fortbuurt’ een brief gestuurd aan de gemeente waarin ze hun zorgen uitten over de voorgenomen ontsluiting. Zij maken zich niet alleen zorgen over schade aan hun woningen, maar ook over de veiligheid voor hun op straat spelende kinderen. Daarbij is men vooraf niet betrokken en kwam het besluit om de ontsluiting via deze buurt mogelijk te maken dan ook als een verrassing. 

Beschermde diersoorten
De ontsluiting is voorzien via het Land van Schoenmaker, de Willem van Abcoudelaan en via de Molenweg naar de Burgemeester des Tombeweg. Daarbij zijn er niet alleen zorgen over mogelijke schade aan huizen, maar ook over verstoring van beschermde diersoorten in het Land van Schoenmaker. Zo heeft bijvoorbeeld de Waterhoen hier een nest.  

Schriftelijke vragen
De fractie van PvdA/GroenLinks heeft schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld. De fractie wil weten welke alternatieven er voor deze route zijn, en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Verder wil de fractie weten wat gedaan wordt met de zorgen van omwonenden en hoe schade wordt voorkomen. En mocht er schade ontstaan, hoe ervoor gezorgd wordt dat inwoners hierin zonder ingewikkelde procedures tegemoetgekomen worden. 

Ook wil PvdA/GroenLinks weten hoe beschermde diersoorten beschermd worden en hoe het kan dat inwoners pas zo laat geïnformeerd zijn over de voorgenomen ontsluiting. Als laatste wil de fractie weten hoe het college verder gaat communiceren met de inwoners en de bezwaren meeneemt in het verdere proces.


Laatst bewerkt op: 13 juli 2020 22:15

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

PvdA/GroenLinks stelt vragen over bouwverkeer door Fortbuurt

Aan de Stationsstraat in Abcoude worden vier nieuwe woningen gebouwd. Het college van Burgemeester en Wethouders wil de route van het bouwverkeer mogelijk maken via de Willem van Abcoudelaan. Bewoners voelen zich overvallen en maken zich zorgen over de veiligheid en mogelijke schade aan hun huizen. PvdA/GroenLinks heeft hierover schriftelijke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: