001 -Family
‘Echt Esther’ over discriminatie en ongelijkheid

‘Echt Esther’ over discriminatie en ongelijkheid


Geplaatst op: 14 juli 2020

Donderdag 16 juli om 19.00 uur praat presentatrice Esther Sparnaaij in ‘Echt Esther’ over discriminatie. Ook in Nederland hebben mensen er last van en met name over racisme hebben we de laatste tijd, o.a. door de Black Lives Matter-beweging, veel gehoord. Maar als het gaat om ongelijke behandeling, gebeurt dat niet alleen op basis van ras, maar zeker ook op basis van geaardheid, handicap of leeftijd. Om meer inzicht te verkrijgen gaat Esther in gesprek met coach Klaar Hooijman en Ilse Zethof (heeft een kind met een verstandelijke beperking). Telefonisch praat zij met Nancy Wong (van Chinese afkomst) en Adrie de Rooij (homoseksueel). We willen allemaal in vrijheid leven met dezelfde rechten, ongeacht afkomst, overtuiging, leeftijd of beperking. Toch lijkt het voor mensen die buiten de ‘standaard’ vakjes vallen, vaak moeilijker. Heb jij een vraag voor een van de gasten of een persoonlijke ervaring m.b.t. discriminatie die je wilt delen, mail deze voor donderdag naar esther@radioaalsmeer.nl.

'Sem op Zaterdag' met heerlijke muziek en aardbeien

Sem van Hest is een Limburgse Aalsmeerder die o.a. iedere zaterdag de luisteraars op soms onnavolgbare wijze trakteert op heerlijke muziek en bijzondere gasten. Zijn keuzes zijn wat betreft inhoud, artiest of titel vaak gerelateerd aan de actualiteit en worden relaxed en informatief toegelicht. Alle genres en dus muziek van alle continenten komen gevarieerd aan bod met een accent op ‘licht verteerbaar’. Zaterdag 18 juli geeft Sem tussen 10.00 en 12.00 uur de luisteraars weer de gelegenheid om een aardbeienslof van Banketbakkerij Müller te winnen. Om dit gebakje te bemachtigen, deze keer geen vraag over de actualiteit. Nu is er een andere ‘luistertocht’ zaterdagmorgen.

'Door de Mangel' ontvangt Jeroen Bastian

‘Door de Mangel’ is de wekelijkse talkshow op Radio Aalsmeer. Iedere week ontvangt het presentatieduo Mylène en Elbert Huijts live een gast. De 290e schakel aan de inmiddels immens lange ketting was Sander Huis. Hij runt samen met zijn vader een jachthaven en het is de bedoeling dat de jonge Aalsmeerder het van hem over gaat nemen. Hij noemde zichzelf  koppig, leergierig en behulpzaam. Daarnaast is Sander een autoliefhebber. "Ik houd ervan om lekker te driften met een auto op een circuit", vertelde Huis. Op de openbare weg weet hij zich goed te gedragen, zo vertelde hij.

Zoals gebruikelijk heeft ook Sander een opvolger gezocht. Volgende week verschijnt Jeroen Bastian aan tafel. Ook hij is actief op het nautische vlak, met name dan in de motoren van boten. "Als we bij ons op de jachthaven een leuke klus op dat gebied hebben, huren we hem regelmatig in. Ik ben benieuwd wat hij het leuke aan zijn werk vindt", vroeg Sander Huis zich af. Het antwoord op deze vraag hoor je a.s. maandag 20 juli om 19.00 uur.

Heb je ook een vraag voor Jeroen, mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

‘Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur en ook op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur op Rick FM (Uithoorn). Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Miranda Gommans in ‘De Top 10 van….’
Het lukt programmamakers Talitha en Rinus van Itterzon iedere maandagavond om 20.00 uur om leuke gasten aan tafel te krijgen die steeds maar weer een interessante top 10 komen presenteren. Afgelopen maandag was niemand minder dan Gerard Joling in de studio die door middel van zijn tien favoriete liedjes een leuke inkijkje in zijn leven gaf.
Maandag 20 juli is Miranda Gommans te gast. Zij was zelf jaren presentatrice van dit programma en komt vertellen waar ze nu zoal mee bezig is. Dit bezige bijtje heeft vast en zeker een gezellige top 10 die ze de luisteraars met veel enthousiasme zal voorleggen. 

Requim van Mozart bij ‘Intermezzo’

Maandagavond 20 juli om 21.00 uur zal Sem van Hest in het klassieke programma ‘Intermezzo’ onder andere een uitvoering van het Requim van W.A. Mozart door de Academy of St. Martin-in-the-Fields olv Neville Mariner laten horen. Daarnaast komt er ook muziek van Beethoven voorbij op de lokale radiozender. 

Spannend ridderverhaal bij ‘Verhalenderwijs’
‘Verhalenderwijs’ is sinds 22 april van dit jaar nieuw op Radio Aalsmeer. Het programma was geboren tijdens de coronaperiode en bedoeld om thuisblijven voor kinderen leuker te maken, maar is ook in de vakantie heel leuk! Marion Geisler, u kent haar misschien al van de nieuwsflitsen op Radio Aalsmeer, is begonnen met het voorlezen van verhaaltjes en verhalen voor kinderen. Zij heeft al verhalen voorgelezen uit boeken van poppenkastspeler Gerard Zeelen, maar ook het boekje van de 11-jarige Jonah van Lienden uit Aalsmeer heeft zo zijn debuut op de radio gemaakt. Daarna was de beurt aan een verhaal van tweevoudig Gouden Kalf winnaar Jacques Vriens: Baron 1898. Aan het begin van een nieuw verhaal of boek interviewt Marion de schrijver of schrijfster om wat meer te weten te komen over de persoon achter het verhaal. Rinus van Itterzon regelt de techniek en zorgt voor muziek die alle deeltjes aan elkaar rijgt: toepasselijke liedjes die bij het verhaal passen. Marion en Rinus zijn nu bezig aan een heel spannend, modern 'ridder' verhaal, met een zwaard in de hoofdrol. Wil je niet halverwege invallen? Aan het begin van iedere aflevering vertellen ze nog even kort wat er tot dan toe allemaal gebeurd is. Dus luister mee! Iedere woensdag om 17.00 uur op Radio Aalsmeer.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Echt Esther’ over discriminatie en ongelijkheid

Donderdag 16 juli om 19.00 uur praat presentatrice Esther Sparnaaij in ‘Echt Esther’ over discriminatie. Ook in Nederland hebben mensen er last van en met name over racisme hebben we de laatste tijd, o.a. door de Black Lives Matter-beweging, veel gehoord. Maar als het gaat om ongelijke behandeling, gebeurt dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: