Wethouder bezoekt Buurtbeheer De Legmeer

Wethouder bezoekt Buurtbeheer De Legmeer


Geplaatst op: 14 juli 2020

Tijdens een mooie zomerse ochtend is wethouder Hans Bouma op bezoek geweest bij de actieve bewoners van Buurtbeheer De Legmeer. Op een corona veilige manier werd buiten gesproken over verschillende onderwerpen die de inwoners van de buurt bezig houden. 

Veranderingen door corona

Door corona is er veel gebeurd bij de inwoners, maar ook in de buurt. Inwoners zijn fysiek meer op afstand gekomen, maar de betrokkenheid bij de buurt en met elkaar blijft gelukkig hoog. De bewoners hebben ook gemerkt dat er veel minder vliegverkeer is. Dat was heel fijn. Je kon duidelijk merken dat er minder over de buurt werd gevolgen, want er was veel minder geluidsoverlast.

Hondenpoep, zwerfafval en klimaat adaptief

Een ander onderwerp uit de buurt is hondenpoep. Een vraagstuk bij de actieve Buurtbeheerders is dan ook, hoe spreek je daar elkaar op aan? Een onderwerp wat verder speelt, is zwerfafval in de openbare ruimte. De bewoners zijn zelf erg actief om dit op te ruimen, maar zijn ook blij dat de gemeente zwerfafval in zowel het groen als in het water opruimt. In dat kader hebben bewoners en de wethouder gesproken over hoe maak je een wijk klimaat adaptief. Een lastig onderwerp, maar wel heel belangrijk. “We moeten daar als gemeente én samenleving actief mee aan de slag en daar hebben we dus juist de hulp van inwoners hard bij nodig!”, aldus wethouder Hans Bouma.

 Participatie

De bewoners waren ook enthousiast over het materialen paspoort. Het materialen paspoort gebruikt de gemeente om te weten welke materialen van een gebouw over 10 jaar weer gebruikt kunnen worden. Als laatste werd er gesproken over de nieuwe participatienota en de rol van de buurtbeheren. Een belangrijk onderwerp wat de bewoners op de voet (verder) volgen. Marga Moeijes, actieve bewoonster van Buurtbeheer De Legmeer, vulde kort en krachtig bij het gesprek aan: “Wij zijn blij met dit bezoek en gesprek, want Buurtbheer doet ertoe!’ 

Meer informatie

Wilt u meedenken met Buurtbeheer De Legmeer? Kijk op https://www.facebook.com/buurtbeheer.de.legmeer/


Laatst bewerkt op: 14 juli 2020 21:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder bezoekt Buurtbeheer De Legmeer

Tijdens een mooie zomerse ochtend is wethouder Hans Bouma op bezoek geweest bij de actieve bewoners van Buurtbeheer De Legmeer. Op een corona veilige manier werd buiten gesproken over verschillende onderwerpen die de inwoners van de buurt bezig houden.  Veranderingen door corona Door corona is er veel gebeurd bij de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: