Huur een woning samen met je vrienden!

Huur een woning samen met je vrienden!


Geplaatst op: 19 juli 2020

Dat het lastig is om een huis te huren, weten we allemaal. Jongeren die lang moeten wachten op een eigen woning is geen uitzondering. Met het Friendscontract van Eigen Haard kunnen jongeren uit Uithoorn en De Kwakel  vanaf 18 jaar met voorrang met z’n drieën een woning in het middensegment in hun eigen woonplaats huren. Je bepaalt zelf met wie je een woning deelt.

Wethouder Wonen, Hans Bouma: ‘In het Actieplan Wonen en de Prestatieafspraken met Eigen Haard en de huurdersvereniging, is opgenomen dat we de kansen op het vinden van een woning voor jongeren willen vergroten. Ik ben daarom ook erg blij dat er een woning beschikbaar is om aan 3 vrienden te verhuren. Indien de vraag van jongeren uit de gemeente groot is, willen wij meer woningen op deze wijze verhuren.’ 

Voorwaarden

Voor een Friendscontract gelden wel een aantal voorwaarden, zo moeten de huurders onder andere minimaal 18 jaar en niet ouder dan 28 jaar zijn, de afgelopen drie jaar minimaal twee jaar in de gemeente Uithoorn hebben gewoond en mag elke persoon maximaal € 53.068,00 (prijspeil 2020) per jaar verdienen. Naast deze voorwaarden gelden er nog een aantal andere voorwaarden. Een totaal overzicht hiervan staat op de website van Eigen Haard. 

‘Via dit contract geven we een grote groep woningzoekenden de mogelijkheid om samen met vrienden een zelfstandige woning te huren’, zegt Bert Halm bestuurder bij Eigen Haard. ‘Alle huurders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de woning en het betalen van de huur’. 

Aanmelden

Geïnteresseerden vrienden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op 

eigenhaard.nl/friendscontract. Zodra er een woning beschikbaar is neemt Eigen Haard contact op met de ‘friends’. Op dit moment is er één woning beschikbaar. 

 


Laatst bewerkt op: 19 juli 2020 08:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Huur een woning samen met je vrienden!

Dat het lastig is om een huis te huren, weten we allemaal. Jongeren die lang moeten wachten op een eigen woning is geen uitzondering. Met het Friendscontract van Eigen Haard kunnen jongeren uit Uithoorn en De Kwakel  vanaf 18 jaar met voorrang met z’n drieën een woning in het middensegment … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: