001 -Family

Fit4Kids De Ronde Venen van start


Geplaatst op: 9 september 2011

Het project Fit4Kids is op donderdag 1 september officieel van start gegaan. Na een zeer succesvolle eerste editie in 2010 doen ook in 2011 vier scholen mee aan het project. Docenten van de Julianaschool, Proostdijschool en Willespoort ontvingen tijdens de kickoff een container met sport- en spelmaterialen waarmee de kinderen tijdens de pauzes kunnen spelen. Een week daarvoor had de Driehuisschool de container al ontvangen voor de opening van hun nieuwe schoolplein. Meer informatie is te vinden op www.sportinderondevenen.nl/fit4kids.  

Fit4Kids
Vier basisscholen doen dit jaar mee aan het leefstijlproject Fit4Kids. Van september tot en met november is op ‘Fit4Kids-basisscholen' extra aandacht voor (meer) bewegen en gezonde voeding. In deze periode kunnen kinderen stempels verzamelen in hun Fit4Kids-paspoort door ‘sportief' naar school te komen: met de fiets, lopend of op skeelers. Ook door mee te doen aan sportieve activiteiten en fruit te eten en/of melk te drinken, kunnen stempels worden verzameld.

Sportieve activiteiten
Sport in De Ronde Venen organiseert op elke ‘Fit4Kids-school' een sportactiviteit. Dit kan bijvoorbeeld ondersteuning zijn bij een ouderwetse sport- en speldag of gastlessen van een trainer van een sportvereniging. In samenwerking met verschillende sportverenigingen kunnen kinderen zich op www.sportinderondevenen.nl/fit4kids ook aanmelden voor een gratis training waar ze een stempel mee kunnen verdienen. Het project wordt spetterend afgesloten op woensdag 16 november in het Veenweidebad en op woensdag 23 november in Laco sporthal de Phoenix. Kinderen die meer dan 60 stempels hebben verzameld, krijgen tijdens deze afsluiting een sportieve verrassing. Mascotte Sprinter bezoekt de verschillende activiteiten en brengt een bezoek aan de deelnemende scholen.

‘Lekker Fit'
De kinderen krijgen tijdens het project les uit de lesmethode ‘Lekker Fit!'. Dit lesprogramma bevat leuke lessen over voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Daarnaast wordt met de GGD Midden Nederland gekeken hoe de leefstijl van kinderen positief kan worden beïnvloed. Scholen kunnen uiteindelijk het ‘Lekkerfit' keurmerk verdienen.

Meer informatie
Fit4Kids wordt georganiseerd door Sport in De Ronde Venen in samenwerking met de GGD Midden Nederland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente De Ronde Venen. Meer informatie staat op www.derondevenen.nl/fit4kids. Ook kan contact worden opgenomen met sportconsulent Erik Leus, 06-43093929 of info@derondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fit4Kids De Ronde Venen van start

Het project Fit4Kids is op donderdag 1 september officieel van start gegaan. Na een zeer succesvolle eerste editie in 2010 doen ook in 2011 vier scholen mee aan het project. Docenten van de Julianaschool, Proostdijschool en Willespoort ontvingen tijdens de kickoff een container met sport- en spelmaterialen waarmee de kinderen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: