001 - Escaperoom aglemeen
Toch een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training voor kinderen uit groep 2 en 3

Toch een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training voor kinderen uit groep 2 en 3


Geplaatst op: 22 juli 2020

In maart startte kinderen uit de groepen 2 en 3 van basisscholen uit onze gemeente met de Sta Sterk training op de St. Jozefschool in Vinkeveen, die ruimte beschikbaar stelde. Na twee lessen werd de training al onderbroken door de lockdown. Wat was het fijn om in juni de training weer op te mogen pakken met de kinderen om deze toch voor de zomervakantie te kunnen afronden.

De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met het vergroten van zelfvertrouwen, goed omgaan met andere kinderen en opkomen voor jezelf.

De training kon niet zoals gebruikelijk feestelijk worden afgesloten in het bijzijn van ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s. Het werd toch een feestje voor de kinderen zelf. Sterk & Dapper, de toneeltypetjes, die tijdens de lessen ondersteunde bij het leren kwamen nog één keer langs en ontdekte samen met de kinderen oplossingen voor lastige situaties als je samen met anderen speelt en het niet eens bent over de spelregels, allebei iets anders wilt doen of als je niet mee mag spelen. Nog één keer speelde de kinderen hun favoriete spel Sta Sterk Staartentik en toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden een voor een toegesproken en mochten het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken ontvingen zij een symbolisch cadeautje, de sta sterk sleutelhanger, om niet te vergeten hoe sterk je bent!

Mirelle Valentijn, Astrid Millenaar en Marja Raats, kijken terug op een geslaagde training ondanks de onderbreking ten gevolge van het corona virus: “Wat een heerlijke groep kinderen om mee te werken. Samen met anderen leren over Sta Sterk punten, je ’durf’ laten groeien en uitvinden hoe je kunt omgaan met minder fijne gevoelens schept dat een bijzondere band”.

 

De training is opgenomen in het structurele aanbod groepstrainingen sociale vaardigheden en weerbaarheid voor basisschoolleerlingen, dat mede mogelijk gemaakt wordt door gemeente De Ronde Venen.

Kijk voor het totale aanbod op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen of www.ssvk.nl

 


Laatst bewerkt op: 22 juli 2020 05:56

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toch een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training voor kinderen uit groep 2 en 3

In maart startte kinderen uit de groepen 2 en 3 van basisscholen uit onze gemeente met de Sta Sterk training op de St. Jozefschool in Vinkeveen, die ruimte beschikbaar stelde. Na twee lessen werd de training al onderbroken door de lockdown. Wat was het fijn om in juni de training … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: