HandjeHelpen
Adrie de Jong in de spotlights bij ‘Door de Mangel’

Adrie de Jong in de spotlights bij ‘Door de Mangel’


Geplaatst op: 28 juli 2020

'Sem op Zaterdag' komt 1 augustus met verrassende oude herinneringen. Sem van Hest, de Limburgse Aalsmeerder. trakteert iedere zaterdag de luisteraars op soms onnavolgbare wijze op heerlijke muziek en bijzondere gasten. Zijn keuzes zijn wat betreft inhoud, artiest of titel vaak gerelateerd aan de actualiteit en worden relaxed en informatief toegelicht. Alle genres en dus muziek van alle continenten komen gevarieerd aan bod met een accent op ‘licht verteerbaar’.

“Één van de voordelen van sociale media is de kennismaking met mensen die je anders nooit zou ontmoeten”, aldus programmamaker Sem van Hest. Een van deze contacten heeft zijn muzikale liefdes met Sem gedeeld en daar gaat bij ‘Sem op Zaterdag’ een uur uit geput worden. Met verrassende mooie oude herinneringen. Een tip van de sluier? Spandau Ballet.

Het programma wordt iedere zaterdag uitgezonden tussen 10.00 en 12.00 uur. 

'Door de Mangel' ontvangt collega Adrie de Rooij

Wekelijks ontvangt de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ live een Aalsmeerse of Kudelstaartse gast. Zo was afgelopen maandag Daniel Alderden alweer de 292e plaatsgenoot die te gast was bij de programmamakers. Daniel werkt bij scheepswerf Gouwerok als lasser, maar bouwt ook zelf aluminium pramen. “Deze zijn onderhoudsvriendelijker dan de houten versies”, vertelde Alderden, die zijn opleidingen via zijn werkgever heeft gevolgd. Zijn toekomstdroom is een eigen bedrijfje te beginnen. Daniel noemde zichzelf gezellig, aardig en sociaal. Naast zijn werk drinkt hij graag gezellig met vrienden een biertje en doet hij ieder jaar mee aan de pramenrace. “Nu het niet doorgaat, gaan we waarschijnlijk toch gewoon een stukkie varen”, zei Alderden lachend.

Ook Daniel heeft weer een opvolger gevonden. Maandag 3 augustus zal bij presentator Elbert Huijts een Radio Aalsmeer- collega aan tafel schuiven. Adrie de Rooij is de feest-dj op de praam van Daniel tijdens de pramenrace, maar maakt ook radioprogramma’s op de dinsdagavond bij de lokale omroep. “Adrie is altijd bezig en druk, ook voor anderen. Ik ben benieuwd hoe hij die spirit er toch altijd weet in te houden”, vroeg Daniel zich af. Het antwoord op deze vraag en meer, hoor je maandag 3 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur. 

Heb je ook een vraag voor Adrie, mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

Locatelli en Beethoven in ‘Intermezzo’

‘Intermezzo’ wil klassieke muziek meer onder de aandacht brengen van het Aalsmeerse publiek. Wekelijks zoeken programmamakers Sem van Hest en Cor Knol om de beurt de mooiste muziekstukken uit voor liefhebbers van klassieke muziek.

Op maandag 3 augustus zal in het klassieke radioprogramma ‘Intermezzo’ veel aandacht zijn voor de Italiaanse componist Pietro Locatelli, die 35 jaar in Amsterdam heeft gewoond en daar stierf in 1764. Locatelli, zelf violist, componeerde voornamelijk muziekstukken waarin de viool een hoofdrol vertolkte. Jaap van Zweden heeft veel van zijn vioolconcerten als solist ten gehore gebracht. Een van deze concerten zal Sem van Hest laten horen. En uiteraard ook werk van Beethoven in dit Beethovenjaar. “Intermezzo” wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.


Laatst bewerkt op: 28 juli 2020 23:06

Bron: Ingezonden Stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Adrie de Jong in de spotlights bij ‘Door de Mangel’

'Sem op Zaterdag' komt 1 augustus met verrassende oude herinneringen. Sem van Hest, de Limburgse Aalsmeerder. trakteert iedere zaterdag de luisteraars op soms onnavolgbare wijze op heerlijke muziek en bijzondere gasten. Zijn keuzes zijn wat betreft inhoud, artiest of titel vaak gerelateerd aan de actualiteit en worden relaxed en informatief … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: