001 -Family
Flower Art Museum ontvangt unieke collectie affiches van Bloemenbureau Holland

Flower Art Museum ontvangt unieke collectie affiches van Bloemenbureau Holland


Geplaatst op: 6 augustus 2020

Het in Aalsmeer gevestigde Flower Art Museum is een bijzondere collectie rijker. Afgelopen week ontving het museum circa 150 affiches van internationale bloemententoonstellingen uit de vorige eeuw. Deze historische verzameling was in het bezit van Bloemenbureau Holland.

De affiches zijn verzameld door ir. A.P. Csizik, oud-secretaris van het Bedrijfschap voor de Groothandel in Bloemkwekerijprodukten en een van de grondleggers van de Aalsmeerse Bloemenvaktentoonstelling (voorloper van de Trade Fair). Het is een unieke serie met prachtige illustraties, vaak in opdracht vervaardigd door kunstenaars en grafisch ontwerpers, die het tijdsbeeld weerspiegelen. Het oudste affiche dateert van 1909, de meest recente exemplaren komen uit de jaren ’80. Naast tentoonstellingen in Nederland zitten er affiches bij van tentoonstellingen in onder meer Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Italië.

In 1971 is de collectie geschonken aan de Vereniging ”De Nederlandse Bloemisterij”. In 1972 werden de affiches tentoongesteld tijdens de Floriade in het Amstelpark in Amsterdam. Later kwam de verzameling onder het beheer van Bloemenbureau Holland. Het Bloemenbureau verhuist binnenkort naar Aalsmeer, waar het een kantoor krijgt in het nieuwe gebouw van FloriWorld. Mede door de verhuizing werd een goede bestemming gezocht voor de verzameling en via BBH-directeur Dennis van der Lubbe kwam het Flower Art Museum in beeld.

De komende tijd gaat het museum verder onderzoek doen naar de collectie en de illustratoren. Vanaf half oktober 2020 wordt er een tentoonstelling aan gewijd. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl. 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Flower Art Museum ontvangt unieke collectie affiches van Bloemenbureau Holland

Het in Aalsmeer gevestigde Flower Art Museum is een bijzondere collectie rijker. Afgelopen week ontving het museum circa 150 affiches van internationale bloemententoonstellingen uit de vorige eeuw. Deze historische verzameling was in het bezit van Bloemenbureau Holland. De affiches zijn verzameld door ir. A.P. Csizik, oud-secretaris van het Bedrijfschap voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: