Zomerse koers bij UWTC

Zomerse koers bij UWTC


Geplaatst op: 11 augustus 2020

Via voorinschrijving hadden 89 deelnemers zich aangemeld voor de interclub jeugdwedstrijd op zondag 9 augustus bij UWTC. En wat hadden de kinderen er een zin in om eindelijk weer te kunnen koersen. Enige aanpassingen waren genomen ivm Corona, buiten afhalen van de rugnummers, één richtingsroute in de kantine, publiek verspreid over het parcours. En iedereen hield zich hier keurig aan.

Verslag cat 1+2
Bij deze jongste groep een aantal deelnemers met weinig wedstrijdervaring. Julia Smit (de Kampioen) nam een speerstart wat het peloton direct op een lint trok. UWTC lid Joël van Capel had wat problemen bij de start om ingeklikt te komen, maar zette direct de achtervolging in.
Na de eerste ronde was er een kopgroep ontstaan met Cheyenne van der Meer (Avanti), Stijn Beekman (de Adelaar), Ruben Linders (de Kampioen), Timme Aben (het Stadion) en Jaro Koper (Kennemerland). Deze groep wist uiteindelijk stand te houden tot de finale. In de achtervolging namen Briek Pelgrim en Martijn Linders het initiatief.
In de laatste ronde wist Stijn Beekman een gat te slaan en kwam solo als overwinnaar over de streep. Cheyenne van der Meer wist de sprint voor de tweede plek te winnen voor Timme Aben die het podium compleet maakte. Ruben Linders pakte de vierde plek en Jaro Koper was de vijfde die er met een beker vandoor ging. Joël van Capel werd 9e.

Verslag cat 3+4
Categorie 3 en 4 mochten vandaag in het warme weer gedurende 12 ronden de strijd met elkaar aan gaan en iedereen is hier zeer aan elkaar gewaagd. In eerste rondes was het Matz Kleijn (DTS) die erg aanvallend aan koersen was maar uiteindelijk zijn het Ole Niesing (de Adelaar), Pieter Westbroek (Alcmaria) en Filippo van Loo (Olympia) die het verschil weten te maken en de hele groep uit elkaar trekken. Pieter heeft hier iets teveel energie aan verbruikt en dit resulteerde in een tweetal koplopers. Vlak achter dit duo is het een groep van 6 in de achtervolging die het gat zeker niet te groot laat worden. UWTC lid Jytte Timmermans leidde in het derde groepje de achtervolging strijdend voor een positie in de top 10 en kwam uiteindelijk solo op de 9e plek te rijden.
Met nog twee ronden te doen hadden de koplopers slechts een voorsprong van 5 seconden maar daar wat onenigheid in de achtervolgende groep is gat niet direct gedicht, maar toch gaat er een groep van 7 zeer dicht bij elkaar de laatste ronde in. In de laatste ronde kon het verschil niet meer gemaakt worden en ging deze groep een sprint tegemoet. Op een vijfde plek eindigde Sarah Smit, vierde werd Ole Niesing, derde werd Matz Kleijn, en Pieter Westbroek moest tevreden zijn met een nipte tweede plek achter de winnaar en de beste sprinter van de dag Filippo van Loo.

Verslag cat 5+6
Bij categorie 5 en 6 stond een flink deelnemersveld aan de start. Helaas werd deze wedstrijd gekenmerkt door een aantal valpartijen. Bij een grotere valpartij op het rechte stuk vlak voor start-finish, werd de wedstrijd stilgelegd en later weer herstart. Later moest de wedstrijd weer worden stilgelegd en door de tijd dat dit allemaal heeft gekost heeft de organisatie besloten om de wedstrijd niet meer te hervatten.

Verslag 7+nieuwelingen
In deze categorie staan drie zeer gemotiveerde UWTC leden klaar om de koers in handen te nemen wat en moeilijke klus gaat worden gezien het grote en sterke deelnemersveld. In de eerste ronde nam Mike Derogee dan ook direct initiatief wat direct voor de nodige schifting zorgde. Gijs Broere (Woerden) en Thijmen Groen (de Spartaan) wisten in de eerste kilometers een klein gaatje te slaan maar werden snel weer ingerekend waardoor het even stilviel in het peloton.

Vervolgens was het wederom Mike Derogee (UWTC) die een poging deed weg te rijden, maar het verschil werd nog niet gemaakt. Na een actieve en aanvallende eerste helft is de groep al flink uitgedund en zijn er nog 17 renners in strijd voor de overwinning. UWTC lid Sem Amelink heeft helaas moeten lossen uit deze groep maar zet alle zeilen bij in een achtervolgende groep om zo dicht mogelijk te blijven. In het peloton is het Pim Fransen (West Frisia) die er een flinke sleur aan geeft waardoor er een kleine scheurtjes ontstaan met UWTC Lid Jens Versteeg die goed mee zit. Echter door de toch wel forse tegenwind op de finishstraat komt alles toch weer tezamen.
Ondanks verscheidene poging tot ontsnapping gaat de finale verreden worden met 15 renners in de eerste groep. Inmiddels is de temperatuur ruim boven de 35 graden en zijn de omstandigheden erg zwaar. Ko Molenaar (West Frisia) trekt op de finishstraat nog eens flink door met nog 6 rondes te gaan waardoor iedereen diep moet gaan om te kunnen volgen. In de laatste 3 rondes is het naar elkaar kijken echt begonnen. Plannetjes worden bekokstooft en teamgenoten zoeken elkaar op om zo ideaal mogelijk de finale te kunnen afsluiten. Met ingang van de laatste ronde zat Mike Derogee nog wat ver van achter, maar toch kon hij zeer goed uit de laatste bocht komen en wist ons UWTC lid op zijn thuisparcours met een overtuigende sprint de overwinning binnen te halen. Tweede werd Gijs Broere en Daan de Jong (Wielerzone) maakt het podium compleet. De beker voor de 4e plaats was voor Lance Venema (Wielerzone) en Jens Versteeg (UWTC) werd keurig 5e. Sem Amelink finishte als 18e.

Veteranen UWTC
De UWTC renners hebben onder zeer warme omstandigheden hun wedstrijden verreden bij de veteranen. Donderdag waren ze weer naar Brakel afgereisd. In de 70+ wedstrijd finishten Guus Zantingh  als 6e en Leen Blom als 12e. Bij de 60+ eindigde John Tromp als 13e. Zaterdag stonden de renners aan de start in Amersfoort in de 60+ wedstrijd spurtte Guus Zantingh zich naar een 3e plaats en Leen Blom kwam als 12e over de eindstreep
Laatst bewerkt op: 11 augustus 2020 07:10

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zomerse koers bij UWTC

Via voorinschrijving hadden 89 deelnemers zich aangemeld voor de interclub jeugdwedstrijd op zondag 9 augustus bij UWTC. En wat hadden de kinderen er een zin in om eindelijk weer te kunnen koersen. Enige aanpassingen waren genomen ivm Corona, buiten afhalen van de rugnummers, één richtingsroute in de kantine, publiek verspreid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: