001 -Family
16 augustus op Rick FM de 27e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen

16 augustus op Rick FM de 27e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen


Geplaatst op: 12 augustus 2020

In deze 27e uitzending de eerste van drie columns van Chris Woerden over de bekende oud-burgemeester Koot. C.M.A. Koot was burgemeester van 1934 tot 1965. De woonwijk "Burgemeester Kootpark", waar het toenmalig zwembad "Burgemeester Kootbad" was, is naar hem vernoemd en ook de stichting Burgemeester Kootfonds. In de oorlog was hij ondergedoken en had Uithoorn een jaar lang M. Willemstijn als waarnemend burgemeester.
Burgemeester Koot kwam na de oorlog weer terug.

Uit het Rick FM-radio-archief een terugblik op het ontstaan van lokale radio in De Kwakel en Uithoorn, van Radio Cylclus, via Radio Rik naar Rick FM.
https://www.rickfm.nl/historie/content/page?991

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is de bekende Kwakelse horeca-ondernemer Ad Bocxe. We kijken met het terug naar het ontstaan van Leendershof bijna 135 jaar geleden, tot het einde dat deze zomer kwam. Het partycentrum en restaurant Bistro 9 zijn gesloten en gesloopt, maar de naam Leendershof blijft in De Kwakel bestaan.

Chris Woerden kijkt in zijn historische column terug op de chemie in Uithoorn. Hij heeft het niet alleen over de chemische fabrieken, maar ook over de chemie tussen Van Seumeren en Koot.

We hebben in het kader van de 200 seconden van een inwoner uit De Kwakel of Uithoorn een interview met de uit Polen afkomstige Joanna, inwoonster van Uithoorn.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze uitzendingen, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

De muziek in deze uitzending zijn de nummers 85 t/m 80 uit de Uithoornse & Kwakelse Top 200. Uitzending van de complete Top 200 is in het weekend van 15 & 16 augustus. Zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. https://www.rickfm.nl/de-t-o-p-2-0-0-is-klaar/nieuws/item?1163599

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichting Oud Uithoorn/De Kwakel - inuithoorn.nl  en Stichting De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 19 augustus herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op de website.
Ook zijn onze podcasts via Spotify, iTunes en Google te beluisteren onder Uithoorn 200 jaar.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: 5a frequentie 174,928 MHz
Live stream en TuneIn App

Volg #Uithoorn200jaar op #RadioRickFM


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

16 augustus op Rick FM de 27e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen

In deze 27e uitzending de eerste van drie columns van Chris Woerden over de bekende oud-burgemeester Koot. C.M.A. Koot was burgemeester van 1934 tot 1965. De woonwijk "Burgemeester Kootpark", waar het toenmalig zwembad "Burgemeester Kootbad" was, is naar hem vernoemd en ook de stichting Burgemeester Kootfonds. In de oorlog was … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: