001 -Family
Podium voor jeugdlid UWTC

Podium voor jeugdlid UWTC


Geplaatst op: 17 augustus 2020

Zaterdag 15 augustus was de eerste van twee wedstrijden in de jeugdomnium. Een tijdrit georganiseerd door HSV De Kampioen. Er deden 4 leden van UWTC mee, Joel in categorie 1, Jytte in categorie 4, Jari in categorie 6 en Ties in categorie 7. Categorie 3 en 4 mochten als eerste starten. De temperatuur was na deze erg warme week een stuk beter om in te fietsen. Het parcours was prettig voor tijdrijden lange rechte stukken. Categorie 3 en 4 moesten 4 ronden rijden en in totaal 6,8 km. Nadat iedereen gefinished was, kwam Jytte tot haar eigen verbazing uit op een derde plek bij categorie 4 en mocht voor het eerst plaatsnemen op het podium.
Ook voor Jari was dit zijn eerste officiële tijdrit.  Jari was wel een beetje nerveus en hij moest als laatste van start.  Vijf rondes moest hij rijden. Hij ging keurig van start en reed een mooie vlakke race. Alle rondes tussen de 3.11 en 3.18 minuten. Hij was helemaal kapot maar wel tevreden, Jari werd 13e bij categorie 6.
En ook voor Joël was dit zijn eerste tijdrit. Vooral de start vond hij erg spannend maar dit ging heel goed, na een prima rit was dit goed voor een 5e plaats bij de jeugd categorie 1.
Voor Ties was het weer een eerste wedstrijd na zijn enkelblessure en Ties werd 5e in categorie 7. 

Criterium bij ASC Olympia
Zondag 16 augustus was het tweede onderdeel van het omnium, een criterium. En na een goede start kon Joël lang meekomen in een groepje van drie achtervolgers. Helaas moest hij  in de laatste ronde toch lossen. Joël werd 17e, was tevreden met de wedstrijd en heeft weer veel geleerd.
Jytte was goed gestart en heeft actief in het peloton meegereden. Er was wat verwarring over wat de laatste ronde was. Uiteindelijk is Jytte keurig in het peloton gefinished op de 14e plaats bij cat 3&4.
In de grote groep deelnemers van cat 5&6 bereikte Jari Buskermolen al zijn doel van dit jaar, de wedstrijd bij het peloton blijven. Vorige week bij de thuiswedstrijd bij UWTC ging het ook al goed maar werd de wedstrijd helaas gestaakt.  Nu lukte het vanaf de start weer en bleef hij de hele race erbij, Jari werd 33e.
En ook Ties finishte als categorie 7 renner gewoon keuring in het grote peloton met de nieuwelingen. Ties werd 22e.

Laatst bewerkt op: 17 augustus 2020 10:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Podium voor jeugdlid UWTC

Zaterdag 15 augustus was de eerste van twee wedstrijden in de jeugdomnium. Een tijdrit georganiseerd door HSV De Kampioen. Er deden 4 leden van UWTC mee, Joel in categorie 1, Jytte in categorie 4, Jari in categorie 6 en Ties in categorie 7. Categorie 3 en 4 mochten als eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: