Johan Kroon hoofdtrainer bij De Vinken

Johan Kroon hoofdtrainer bij De Vinken


Geplaatst op: 17 augustus 2020

Vinkenman in hart en nieren, Johan Kroon, tekende afgelopen zaterdag het contract voor een nieuwe periode als hoofdtrainer van de korfbalselectie van De Vinken.
Van 2012 tot 2014 had Kroon (54) de selectieteams van de Vinkeveense korfbalclub al eerder onder zijn hoede. Kroon is de opvolger van die andere Vinkenlegende, Dirk van der Vliet, die als langst dienende trainer van De Vinken 1 de statistieken in gaat. Van der Vliet (60), net als Kroon met een enorme staat van dienst als het gaat om het geven van trainen aan bijna alle Vinkenteams, gaf met zijn laatste periode als hoofdtrainer in totaal zeven jaar leiding aan de hoogste teams van De Vinken.

Zaterdag 15 augustus tekende Johan Kroon, tevens bekend als gymnastiekdocent aan het Mijdrechtse VLC, onder toeziend oog van clubvoorzitter Kelvin Hoogeboom en bestuurslid technische zaken, Emese Kroon, voor een nieuwe periode als trainer-coach van de Vinkenselectie. En dat niet alleen. Kroon is een enorm korfbaldier, die al vanaf zijn eigen jeugdtijd trainen geeft aan vele jeugd- en seniorenteams. Naast zijn hoofdtrainerschap blijft Kroon bijvoorbeeld ook actief als trainer van de Vinkenfitgroep, een groep oud-korfballers en korfbalsters met een inmiddels respectabele leeftijd.

Het tekenen van het contract was een van de hoogtepunten tijdens de speciale trainingsdag die de selectieteams van De Vinken ten deel viel. In aanloop naar het nieuwe seizoen trainden De Vinken 1, 2 en 3 met de junioren A1 de hele dag in gezamenlijkheid op de eigen kunstgrasvelden van sportpark de Molmhoek. De komende weken staan in het teken van oefenwedstrijden, de veldcompetitie begint, ijs en corona dienende, weer in september.


Laatst bewerkt op: 17 augustus 2020 13:40

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Johan Kroon hoofdtrainer bij De Vinken

Vinkenman in hart en nieren, Johan Kroon, tekende afgelopen zaterdag het contract voor een nieuwe periode als hoofdtrainer van de korfbalselectie van De Vinken. Van 2012 tot 2014 had Kroon (54) de selectieteams van de Vinkeveense korfbalclub al eerder onder zijn hoede. Kroon is de opvolger van die andere Vinkenlegende, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: