001 - Escaperoom aglemeen
Oversteekplaats op Kerklaan Vinkeveen aangepast

Oversteekplaats op Kerklaan Vinkeveen aangepast


Geplaatst op: 20 augustus 2020

De voetgangersoversteekplaats op de Kerklaan in Vinkeveen wordt aangepast en veiliger gemaakt. De aanpassingen vinden dit jaar plaats. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad.    

In de informatienota gaan burgemeester en wethouders uitgebreid in op maatregelen om oversteekplaatsen en kruisingen veiliger te maken. Wethouder Alberta Schuurs (Mobiliteit): ,,Veiligheid in het verkeer is van groot belang, we kijken voortdurend hoe we dat kunnen verbeteren. Ook luisteren we naar ervaringen van inwoners, zoals de petitie die eind vorig jaar in Vinkeveen door 400 inwoners werd ondertekend.’’

Aandacht voor veiliger oversteekplaatsen

Doel van de petitie was aandacht te vragen voor veiliger oversteekplaatsen. Dat kan door ze aan te passen en van betere (led)verlichting te voorzien. De handtekeningen werden in november door initiatiefnemer Lyône Pothuizen aan de wethouder aangeboden. ,,We leven in financieel krappe tijden. Door onze financiële middelen opnieuw te verdelen kunnen we geld vrijmaken de oversteekplaats op de Kerklaan aan te pakken. Dat is een mooi resultaat’’, zegt Schuurs.

De voetgangersoversteekplaats ligt dicht bij de bocht en is daardoor niet goed zichtbaar. Om het oversteken veiliger te maken wordt de hij verschoven en met borden beter zichtbaar gemaakt.

Alle voetgangersoversteekplaatsen in de gemeente zijn de afgelopen maanden tegen het licht gehouden. Gekeken is waar veel voetgangers oversteken en welke door veel auto’s worden gekruist. Deze oversteekplaatsen zijn beoordeeld op veiligheid. De plaatsen waar die kan worden verbeterd worden komende jaren aangepakt.  

Kruising Prinses Margrietlaan/Ambachtsherensingel

Een van de plekken is de kruising Prinses Margrietlaan/Ambachtsherensingel in Mijdrecht. Voor de kruising zijn vier verschillende ontwerpen gemaakt die de kruising overzichtelijker en veiliger maken. Deze worden binnenkort besproken met direct betrokkenen. Daarnaast wordt op een aantal plekken de voorrangssituaties op rotondes verduidelijkt. Hetzelfde geldt voor de oversteek op de Stationsweg in Mijdrecht. 

 


Laatst bewerkt op: 20 augustus 2020 10:05

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oversteekplaats op Kerklaan Vinkeveen aangepast

De voetgangersoversteekplaats op de Kerklaan in Vinkeveen wordt aangepast en veiliger gemaakt. De aanpassingen vinden dit jaar plaats. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad.     In de informatienota gaan burgemeester en wethouders uitgebreid in op maatregelen om oversteekplaatsen en kruisingen veiliger te maken. Wethouder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: