001 - Escaperoom aglemeen
Negatief zwemadvies bij zandeiland Vinkeveen

Negatief zwemadvies bij zandeiland Vinkeveen


Geplaatst op: 21 augustus 2020

De provincie raadt mensen voorlopig af om te zwemmen bij Eiland 1 van de Vinkeveense Plassen. De waterkwaliteit blijkt te slecht.

Onderzoek laat zien dat er een te hoge concentratie bacteriën in het water zit. Wie er gaat zwemmen heeft daardoor een grote kans op maag-darmklachten zoals diarree. Ook kunnen zwemmers hoge koorts en griepachtige verschijnselen krijgen.

Het negatieve zwemadvies gaat per direct in. De provincie blijft het water testen en zal het melden als het aantal ziekteverwekkende bacteriën weer onder de toegestane norm ligt. Zwemmers die de afgelopen dagen bij Eiland 1 het water ingedoken zijn en ernstige klachten hebben, krijgen het advies hun dokter in te schakelen.

Ook elders waarschuwingen

Ook bij Eiland 2 in de Vinkeveense Plassen is de waterkwaliteit niet zoals die moet zijn. Daar geldt geen negatief zwemadvies maar sinds een aantal dagen wel een waarschuwing. Op andere plekken in de Vinkeveense Plassen kan volgens de provincie wel veilig gezwommen worden.

In de Loosdrechtse Plassen is al de hele zomer een negatief zwemadvies van kracht voor strand De Strook en Strand Meent. Bij het Vuntusstrand geldt alleen een waarschuwing vanwege blauwalg. Contact met blauwalg kan huidirritatie veroorzaken, maar ook maag-darmklachten.


Laatst bewerkt op: 21 augustus 2020 21:19

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Negatief zwemadvies bij zandeiland Vinkeveen

De provincie raadt mensen voorlopig af om te zwemmen bij Eiland 1 van de Vinkeveense Plassen. De waterkwaliteit blijkt te slecht. Onderzoek laat zien dat er een te hoge concentratie bacteriën in het water zit. Wie er gaat zwemmen heeft daardoor een grote kans op maag-darmklachten zoals diarree. Ook kunnen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: