Senioren gaan weer bowlen


Geplaatst op: 24 augustus 2020

Na de gedwongen stop door het corona virus, gaat het seizoen 2020-2021 van de Bowlinggoep van de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen (voorheen Spel en Sport DRV) weer van start. Bowling Mijdrecht heeft een aantal voorzieningen getroffen, waardoor het mogelijk is om op basis van de coronavoorschiften van de overheid veilig te kunnen bowlen. Dat maakt het mogelijk dat de mannen en vrouwen van de bowlinggroep vanaf dinsdag 8 september van start gaan voor hun 26ste seizoen dat tot eind mei volgend jaar duurt. Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers.

Er wordt elke dinsdagmiddag een competitie gespeeld in twee groepen. Men kan er voor kiezen om van 12.45 tot 14.45 uur te spelen of van 15.00 tot 17.00 uur. Mannen en vrouwen spelen samen, ongeacht de sterkte van de spelers. Doorgaans speelt men met drie of vier mensen op één baan. Elke speler krijgt op basis van de prestatie een handicappercentage. Dat zorgt er voor dat de verschillen tussen de sterke spelers en de minder begenadigden worden verkleind.  Het seizoen kent ongeveer dertig speelmiddagen, waarvan de beste twintig resultaten mee tellen voor de eindrangschikking.

Sociale contact

De onderlinge competitie voegt een extra spannend aspect toe aan het bowlen. Maar zeker zo belangrijk is het feit dat een paar uurtjes bowlen er toe bijdraagt dat men in beweging komt. En het feit dat men met anderen samen speelt is goed voor het sociale contact. Veel deelnemers zien hun bowlingmiddag dan ook als hun wekelijkse uitje. Bowlen kan men tot op hoge leeftijd. Aan het eind van het seizoen worden de prijzen uitgereikt, tijdens een gezellige slotmiddag.

25 jarig bestaan

Door de corona crisis heeft de Bowlinggroep afgelopen mei het 25-jarig bestaan niet kunnen vieren.Deze mijlpaal wil men echter niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zal aan het eind van het komende seizoen het zilveren jubileum alsnog gevierd gaaan worden.

Aanmelden

De Bowlinggroep werkt volgens het instuifprincipe.  De deelnemers betalen een eenmalige bijdrage van €18,00  voor de algemene kosten. Wanneer men komt spelen bedragen de kosten slechts €7,50 per persoon per keer, voor de baanhuur en een kopje koffie of thee. 

Belangstellenden zijn van harte welkom. Men kan zich vanaf 8 september a.s. op dinsdagmiddag melden bij het Bowlingcentrum aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht (naast het Veenweidebad) en zich daar in laten schrijven. Nieuwe deelnemers mogen de eerste keer gratis meespelen. 

Meer informatie is te vinden op http://www.seniorsportiefactiefdrv.nl/bowlen.  Men kan ook contact opnemen met Peter Hartog, de voorzitter van de bowlinggroep. Tel. 0297 257653 of 06-53195662. Mailen kan ook: peter@pchartog.nl.  

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Senioren gaan weer bowlen

Na de gedwongen stop door het corona virus, gaat het seizoen 2020-2021 van de Bowlinggoep van de stichting Senior Sportief Actief De Ronde Venen (voorheen Spel en Sport DRV) weer van start. Bowling Mijdrecht heeft een aantal voorzieningen getroffen, waardoor het mogelijk is om op basis van de coronavoorschiften van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: