001 - Week van de ontmoeting
Online voorlichting over de Regionale Energiestrategie (RES)

Online voorlichting over de Regionale Energiestrategie (RES)


Geplaatst op: 24 augustus 2020

Gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Vijfheerenlanden, Oudewater, Stichtse Vecht, IJsselstein, Lopik, en Montfoort organiseren samen een webinar over de regionale energiestrategie (RES). Maar wat is de RES nou precies? Wat betekent het voor gemeente De Ronde Venen? En hoe kunnen inwoners meepraten? Deze vragen komen aan bod tijdens de online voorlichtingsessie op woensdag 9 september van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/webinar-res.

Nationaal Programma Regionale Energiestrategie

In 2019 publiceerde het kabinet het Klimaatakkoord. Hierin staat dat we met elkaar de CO2-uitstoot sterk gaan verminderen: in 2030 met de helft ten opzichte van 1990. Een van de afspraken is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar? In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen mogelijkheden en keuzes. Het Nationaal Programma RES ondersteunt de regio's bij het maken van de RES.

Programma van het webinar over de RES

Tijdens het webinar wordt toegelicht wat de RES precies is en vertellen wethouders van de betrokken gemeenten hoe zij de afgelopen tijd met de RES zijn bezig geweest. Wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid) vertelt hoe de RES samenhangt met de ontwikkeling van beleid in De Ronde Venen. Vanaf september kunnen inwoners meedenken welke gebieden geschikt zijn voor zonnevelden en windmolens in De Ronde Venen en welke gebieden niet.

Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/webinar-res, dan ontvangt u van te voren de link naar het webinar. Het webinar kan worden teruggekeken. We delen de link op onze website.

Blijf op de hoogte over een duurzame gemeente

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam. 


Laatst bewerkt op: 24 augustus 2020 08:43

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Online voorlichting over de Regionale Energiestrategie (RES)

Gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Vijfheerenlanden, Oudewater, Stichtse Vecht, IJsselstein, Lopik, en Montfoort organiseren samen een webinar over de regionale energiestrategie (RES). Maar wat is de RES nou precies? Wat betekent het voor gemeente De Ronde Venen? En hoe kunnen inwoners meepraten? Deze vragen komen aan bod tijdens de online … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: