001 -Family
Energie besparen en verduurzamen voor VvE’s

Energie besparen en verduurzamen voor VvE’s


Geplaatst op: 25 augustus 2020

Gemeente Aalsmeer organiseert bijeenkomsten over duurzaamheid voor bestuurders en beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Met de sessies ondersteunt en stimuleert de gemeente VvE’s om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. 

Veel VvE’s denken al na over maatregelen om het gebouw te verduurzamen met bijvoorbeeld gevelisolatie, HR++ glas of zonnepanelen. Maar vaak vinden VvE’s het moeilijk om te beslissen welke maatregelen genomen moeten worden en wanneer. 

Wethouder Duurzaamheid Wilma Alink: “Aalsmeer wil in 2050 een fossielvrije gemeente zijn. VvE’s kunnen en willen hier nu al een rol in spelen. En er valt natuurlijk meer te besparen dan alleen energie. Wij willen ze met deze bijeenkomsten graag op weg helpen.”

Bijeenkomsten

Diverse sprekers van onder andere de gemeente, het Nationaal Energiebespaarfonds en VvE-Belang praten VvE’s bij over de mogelijkheden, financiering en het belang van energiebesparende initiatieven. De bijeenkomsten worden georganiseerd volgens de landelijke richtlijnen, rekening houdend met anderhalve meter afstand tussen de deelnemers. 

Maandag 14 september (19.30-21.30): Algemene informatiebijeenkomst voor VvE’s uit Aalsmeer over verduurzaming van VvE’s. Welke (energie)besparende maatregelen kan een VvE nemen? Welke mogelijkheden zijn er voor financiering? En wat kan het Duurzaamheidsfonds van de gemeente betekenen?

Locatie in Aalsmeer.

Maandag 28 september (19.30-21.30): Informatiebijeenkomst ‘VvE’s en zon’ voor VvE’s uit Aalsmeer en Amstelveen. Over verschillende mogelijkheden voor zonne-energie, met aandacht voor financiële, juridische en organisatorische aspecten. Gezamenlijke bijeenkomst, locatie Amstelveen Zuid. 

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. de beperkte beschikbare ruimte en toezenden van informatie. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten. De locatie hoort u bij bevestiging van de bijeenkomst.

VvE’s kunnen zich aanmelden per e-mail via vvebijeenkomst@aalsmeer.nl, o.v.v.: 

bijeenkomst VvE’s en naar welke bijeenkomst(en) u wilt komen
naam en adres van de VvE 
aantal appartementen en bouwjaar
naam en emailadres van het bestuurslid dat komt.
Wij verzoeken u om met maximaal 1 bestuurslid per VvE te komen. 

Indien er voldoende plek is, hoort u kort van te voren of u met een tweede persoon kunt komen.


Laatst bewerkt op: 25 augustus 2020 09:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Energie besparen en verduurzamen voor VvE’s

Gemeente Aalsmeer organiseert bijeenkomsten over duurzaamheid voor bestuurders en beheerders van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Met de sessies ondersteunt en stimuleert de gemeente VvE’s om energie te besparen en duurzame energie op te wekken.  Veel VvE’s denken al na over maatregelen om het gebouw te verduurzamen met bijvoorbeeld gevelisolatie, HR++ … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: