001 - Escaperoom aglemeen
Weg vrij voor bouw appartementen aan Bernhardlaan Mijdrecht

Weg vrij voor bouw appartementen aan Bernhardlaan Mijdrecht


Geplaatst op: 25 augustus 2020

De bouw van 21 sociale huurappartementen aan de Prins Bernhardlaan in Mijdrecht kan van start. De Raad van State heeft het beroep dat een aantal omwonenden aantekende tegen het bestemmingsplan ongegrond verklaard. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk. Op de plek waar de appartementen komen staan nu vijf verouderde woningen. Woningcorporatie GroenWest laat deze slopen. Begin 2021 begint de bouw.  

De 21 appartementen zijn levensloopbestendig. Wethouder Rein Kroon (Ruimte): ,,Er is veel behoefte aan dit soort woningen in onze gemeente. Ze zijn zeer geschikt voor senioren die zorg aan huis nodig hebben. De appartementen liggen op een mooie, centrale plek in Mijdrecht, dichtbij voorzieningen. Bij de toewijzing krijgen senioren uit De Ronde Venen die uit een sociale huur eengezinswoning komen voorrang. De bouw van de appartementen vindt volgtijdelijk plaats met het bouwplan van 24 appartementen aan de Gosewijn van Aemstelstraat en zorgt voor de doorstroming op de woningmarkt.’’

Voldoende ruimte tussen bestaande en nieuwbouw

De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan voor de Prins Bernhardlaan in juni 2019 unaniem vast. Een aantal omwonenden diende daarop beroep in bij de Raad van State. De Raad van State oordeelt dat er voldoende ruimte tussen nieuwbouw en bestaande woningen en dat uitrit zoals opgenomen in het bestemmingsplan de beste keuze is. De Raad van State vindt dat de gemeente de belangen van omwonenden voldoende heeft betrokken in de totstandkoming van de plannen.

Aanvragen bouwvergunning is volgende stap

Met de uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk. Volgende stap is dat woningcorporatie GroenWest een bouwvergunning aanvraagt. Planning is dat in het najaar de bestaande vijf verouderde woningen aan de Prins Bernhardlaan 13 tot 21 worden gesloopt. De bouw van de appartementen door Bébouw Midreth uit Mijdrecht begint in 2021. Het gebouw met de 21 appartementen krijgt drie woonlagen, bovenop de plint met bergingen. De entree komt aan de kant van de Prins Bernhardlaan, met een directe verbinding van de onderste woonlaag naar de weg op de dijk. Onder en naast het gebouw worden 26 parkeerplaatsen aangelegd. 

Veel vraag

Karin Verdooren (directeur-bestuurder GroenWest): ,,Er is in onze regio een grote vraag naar sociale huurwoningen en daarom zetten wij vol in op nieuwbouw. We zijn dan ook heel blij dat wij op deze prachtig gelegen centrale plek, dicht bij voorzieningen, 21 sociale huurwoningen kunnen bouwen. Hiermee kunnen we nieuwe huurders blij maken, die soms al jaren op zoek zijn naar een fijn appartement.


Laatst bewerkt op: 25 augustus 2020 01:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Weg vrij voor bouw appartementen aan Bernhardlaan Mijdrecht

De bouw van 21 sociale huurappartementen aan de Prins Bernhardlaan in Mijdrecht kan van start. De Raad van State heeft het beroep dat een aantal omwonenden aantekende tegen het bestemmingsplan ongegrond verklaard. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk. Op de plek waar de appartementen komen staan nu vijf verouderde woningen. Woningcorporatie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: