001 - Escaperoom aglemeen

9-jarige Loïs verovert plekje op Mijdrechtse markt met zelfgebakken kipnuggets


Geplaatst op: 28 augustus 2020

Ze was gisteren ongetwijfeld de jongste marktkoopvrouw van Nederland: Loïs Koot uit Mijdrecht. Negen jaar jong en nu al achter haar eigen geïmproviseerde kraam om zelfgebakken kipnuggets aan de man te brengen.

Tijdens de quarantaine bakte en kookte het gezin van Loïs er op los. Zo kwam ze zelf tot haar kipnuggetrecept. We mogen best weten welke geheime ingrediënten erin zitten, want: "Het staat gewoon op de website van Albert Heijn", lacht Loïs.

Zeuren helpt

Ach, de nuggets smaken er niet minder om. De goedlachse Loïs heeft een arbeidsethos waar je u tegen zegt en voor iedereen een vrolijk woordje klaar. "Ik heb heel lang gezeurd bij m'n moeder of ik de kipnuggets mocht verkopen. Die zei toen dat ik zelf de gemeente maar moest bellen."

De moeder van Loïs had stiekem verwacht dat het daarmee wel klaar zou zijn. "Ik dacht ach, daar is ze veel te jong voor", zegt die. Maar nee! De vraag van Loïs kwam terecht bij Peter Vermeij, voorzitter van de markt in Mijdrecht. Die vond het een geweldig idee en bood de jonge onderneemster haar eigen plekje aan op de markt. "Ik vind dit zo leuk, hier word je toch vrolijk van?", aldus Vermeij.

Niet alleen Vermeij, die zelf al 40 jaar op de markt staat, maar ook bakker Jan van 't Stoepje die naast Loïs aan het werk is, geniet met volle teugen. "Zo zou iedereen het toch moeten aanpakken tegenwoordig. Stop met ontvangen en begin met ondernemen jongeren!", aldus Jan.

Eenmalig avontuur

De kipnuggets gaan zonder al te veel gedoe de 'toonbank' over. Loïs wil best voor de grap haar product één keer luidkeels aanprijzen, maar verder blijft ze stil. "Ik hoor ze hiernaast joelen en fluiten en roepen, nee dat doe ik liever niet", lacht ze.

De hele onderneming is overigens van korte duur, want later wil Loïs kapper of juf worden. Maar dat zou zomaar nog kunnen veranderen. Want wie haar zo ziet buffelen achter haar eigen kraam, kan zo ook wel raden dat er voor deze jongedame heel veel opties in het verschiet liggen.


Laatst bewerkt op: 28 augustus 2020 11:36

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

9-jarige Loïs verovert plekje op Mijdrechtse markt met zelfgebakken kipnuggets

Ze was gisteren ongetwijfeld de jongste marktkoopvrouw van Nederland: Loïs Koot uit Mijdrecht. Negen jaar jong en nu al achter haar eigen geïmproviseerde kraam om zelfgebakken kipnuggets aan de man te brengen. Tijdens de quarantaine bakte en kookte het gezin van Loïs er op los. Zo kwam ze zelf tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: