Winst in eerste bekerwedstrijd Argon

Geplaatst op: 31 augustus 2020

In de eerste helft bleek Argon de ploeg die de overhand had en aangezien KDO in de 2e klasse uitkomt, was dat zoals verwacht mocht worden. Veel balbezit leidde echter niet direct tot veel kansen, het eerste gevaar viel te noteren na ruim een kwartier spelen, toen Younes Ouaali na een afgeketste vrije trap de bal nogmaals op de slof kon nemen, doelman van Tol kon de bal met de nodige moeite pareren. Enkele minuten later was hij kansloos toen Giliano Eijken knap werd vrijgespeeld, maar de linker aanvaller mikte de bal juist over de deklat. Maar het was duidelijk, dat de thuisploeg het moeilijk had en na ruim een half uur werd dat uitgedrukt in de score. Sven Beek wist fel jagend de bal op het Kwakelse deel van het veld van een tegenstander af te snoepen, rukte op naar het strafschopgebied en zette met een tijdige breedtepass Ian Refos vrij voor de doelman. De schuiver die volgde was goed voor de openingstreffer, 0-1. Twee minuten later liet spits Sven Beek weer van zich horen, een fraaie slalom binnen het Kwakelse strafschopgebied eindigde met een hard schot op de voet van de snel reagerende doelman. Het enige gevaar in de eerste helft namens de thuisploeg ontstond kort voor rust, toen doelman Marijn van Wandelen wat al te enthousiast uit zijn doel was gekomen, maar de inzet van een Kwakelse middenvelder richting doel werd op tijd geblokt door Yannick van Doorn.

Na de thee leek het een kwartier lang meer van hetzelfde te worden, een inzet van Adil Lechkar werd geblokt en na tien minuten kon Yannick van Doorn na een cornervariant hard via de onderkant van de lat raak koppen voor de 0-2 tussenstand. Met deze score besloot trainer Ludo Pistorius ook andere spelers speeltijd te geven, Marwin Samseer en Niels de Vries namen de plaatsen in van Tygo Limburg en Giliano Eijken. Een van de eerste verdedigende acties van Marwin Samseer op de voor hem vreemde plaats van linkerverdediger leverde echter een overtreding op binnen de beruchte lijnen en de terecht toegekende strafschop werd door Van Rijn langs de wel naar de goede hoek uitvallende Marijn van Wandelen geschoten voor de 1-2.

Het aanvalsspel van Argon verzwakte na deze tegentreffer, slechts een mooie actie van Niels de Vries, besloten met een fraaie stiftbal die nipt langs de verkeerde kant van de paal verdween zorgde voor bezorgde Kwakelse blikken. De thuisploeg gooide in de slotfase alles op de aanval en de gemiddeld jonge Argon ploeg slaagde er niet meer echt in om voetballend onder de druk uit te komen. Het leidde tot enkele gevaarvolle situaties in het Mijdrechtse strafschopgebied, maar binnen de palen werd niet meer gemikt zodat Argon uiteindelijk de eerste winst kon noteren. En winst, hoe dan ook behaald, vergroot het vertrouwen bij spelers, een bekend gegeven.

Zaterdag wordt in ronde twee van deze poule thuis aangetreden tegen CSW, een derby om naar uit te kijken, zeker voor de supporters.

Laatst bewerkt op: 31 augustus 2020 11:17

De eerste winst in het nieuwe seizoen is binnen en behaald in de bekerwedstrijd bij KDO. Een winst, die in de eerste helft een logisch resultaat leek, maar gaandeweg de tweede helft toch een behoorlijk zware bevalling werd. In de eerste helft bleek Argon de ploeg die de overhand had … Lees meer »