001 -Family
Atlantis start seizoen met nieuw trainersduo

Atlantis start seizoen met nieuw trainersduo


Geplaatst op: 31 augustus 2020

Korfbalvereniging Atlantis start het wedstrijdseizoen zaterdag 5 september a.s. met een nieuw trainersduo.

De selectie is al vanaf 8 augustus bezig met de voorbereiding, zodat spelers en trainers goed kennis kunnen maken en er een keuze kon worden gemaakt voor de spelers van de drie selectieteams.

De nieuwe hoofdtrainer en coach van het eerste team is Wim Schaap. Van oorsprong komt Wim bij AKC Blauw-Wit vandaan waar hij in zo’n beetje alle jeugdteams gespeeld heeft. Op zijn zestiende speelde hij al in het eerste team. Ook heeft hij in het Nederlands team gespeeld. Op z’n eenentwintigste kreeg hij een ernstige knieblessure en heeft hij hard gewerkt om weer op niveau te komen. Helaas is dit vanwege zijn knie niet meer gelukt.

Daarna heeft hij zich op het trainersvak gestort en is hij bij diverse verenigingen actief geweest. Bij Atlantis ziet hij de uitdaging om met deze jonge groep te proberen nog een stapje hogerop te komen, meedoen om het kampioenschap in de tweede klasse. Promotie naar de eerste klasse is de droom van spelers en trainers.

Naast hoofdtrainer Wim Schaap is oude bekende Peter van der Wel weer terug bij Atlantis. Peter heeft zelf in jarenlang bij Atlantis gekorfbald, speler in senioren 1 geweest en is daarna ook nog een paar jaar trainer/coach van senioren 2 geweest. Vijf jaar geleden vond hij het tijd om de korfbalwereld gedag te zeggen en zich te richten op andere bezigheden en sporten. Maar toen hij door enkele spelers uit de selectie benaderd werd of hij wellicht interesse had in deze nieuwe uitdaging, heeft hij hier enthousiast op gereageerd.

Jeroen Korver en Berry de Jong blijven ook dit seizoen de trainers/coaches van Atlantis 3 in nauwe samenwerking met Wim en Peter.

Janneke van Ginkel gaat wekelijks een training voor senioren 4 en 5 verzorgen. Zo moet het gaan lukken om de lijn die ingezet wordt door de hoofdtrainer bij senioren 1 door te voeren naar de hele seniorenlaag, maar ook naar de jeugdteams. Dit is mogelijk omdat een groot deel van de selectiespelers ook trainer/coach is van een jeugdteam en zo de vergaarde kennis doorgeeft.

Ook dit seizoen heeft Atlantis twee midweekteams en een gezellige groep recreanten. Voor deze laatste groep wordt nog gezocht naar een enthousiast iemand die het leuk vindt om deze groep wekelijks op dinsdagavond trainen te geven. Geïnteresseerden kunnen zich uiteraard melden bij de vereniging.

Het door Van Walraven gesponsorde Atlantis wil het trainersduo Arjan Baerveldt en Mark Goverse nog bedanken voor hun inzet.

Jammer dat zij vanwege de coronamaatregelen het vorige seizoen niet op de gebruikelijke manier hebben kunnen afsluiten. De vereniging wenst hen veel succes toe bij hun nieuwe vereniging Haarlem. Hen uit het oog verliezen doet Atlantis zeker niet, want afgelopen zaterdag hebben de teams tegen elkaar geoefend en ook in de competitie zullen zij elkaar tegen komen.

Het seizoen wordt 5 september afgetrapt met uitwedstrijden voor de selectie, maar op 12 september bent u van harte welkom op het korfbalveld aan de Hoofdweg, uiteraard met inachtneming van de verplichte coronamaatregelen.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis start seizoen met nieuw trainersduo

Korfbalvereniging Atlantis start het wedstrijdseizoen zaterdag 5 september a.s. met een nieuw trainersduo. De selectie is al vanaf 8 augustus bezig met de voorbereiding, zodat spelers en trainers goed kennis kunnen maken en er een keuze kon worden gemaakt voor de spelers van de drie selectieteams. De nieuwe hoofdtrainer en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: