Nieuwelingen UWTC op dreef bij Kampioenschap van Amsterdam

Geplaatst op: 31 augustus 2020

De 5 nieuwelingen van Wielrenafdeling UWTC stonden op zaterdag 29 augustus bij het Kampioenschap van Amsterdam aan de start. Doel was om alles en iedereen terug te halen en dat is goed gelukt. Verschillende renners probeerden om uit het peloton te ontsnappen, maar kwamen niet ver aangezien er weer één van de groene mannen het gat dicht reed. Stuk voor stuk hebben ze zich getoond en zijn ook zelf ten aanval getrokken.
In de laatste ronde vond er een ontsnapping plaats en Mike Derogee vroeg aan Duuk van der Haagen wat te doen. Waarop Duuk antwoordde; ik rijdt het gat wel dicht. Mijn benen zijn goed, maar niet goed genoeg voor de sprint. En zo geschiedde het. Duuk reed het gat dicht, een goede leadout voor Mike, Jens Versteeg en Rens Grömmel. Een massasprint volgde waar Jens bijna de winst greep maar met 0.046 achterstand genoegen moest nemen met de tweede plaats. Uitslag: 2 Jens, 5 Mike, 6 Rens, 15 Duuk en 17 Lars.

Ronde van Uithoorn

Zondag 6 september is de ambitieuze nieuwelingenploeg van UWTC ook te bewonderen bij de Ronde van Uithoorn die op het clubparcours van UWTC wordt verreden. Publiek is welkom, maar we verwachten wel dat iedereen zich dan aan de 1.5 meter afstand houdt en dus verspreid gaat staan langs het ruim 1.15 km lange parcours en bij klachten thuis blijft.
Voor de laatste drie wedstrijden hebben zich al grote startvelden van rond de 60 renners ingeschreven.
Starttijden: 10.30 uur veteranen 50+, 12.00 uur interclub cat 7& nieuwelingen, 13.30 uur sportklasse, 15.00 uur amateurs & junioren.

Veteranen

En ook de veteranen van UWTC waren actief afgelopen weekend. Zaterdag 29 augustus reden zij in Tiel. In de 70+ wedstrijd ontstond al vroeg in de  wedstrijd een kopgroep met daarbij Guus Zantingh. Deze kopgroep nam een ruime voorsprong.  Guus Zantingh behaalde een mooie 2e plaats en Leen Blom finishte als 10e.  Bij de 60+ draaide het uit op een massaspurt en hierin eindigde John Tromp als 6e.

De 5 nieuwelingen van Wielrenafdeling UWTC stonden op zaterdag 29 augustus bij het Kampioenschap van Amsterdam aan de start. Doel was om alles en iedereen terug te halen en dat is goed gelukt. Verschillende renners probeerden om uit het peloton te ontsnappen, maar kwamen niet ver aangezien er weer één van de … Lees meer »