001 - Escaperoom aglemeen
Alle zeilen bij voor Uithoorns bedrijfsleven

Alle zeilen bij voor Uithoorns bedrijfsleven


Geplaatst op: 1 september 2020

De gemeente maakt zich in de coronacrisis extra sterk voor een gezond bedrijfsleven in Uithoorn en De Kwakel. Economie-wethouder Jan Hazen: “We helpen onze ondernemers zoveel mogelijk om deze periode door te komen. Met tips en telefoonnummers, en waar nodig met financiële ondersteuning.”

De komende maanden worden pittig, verwacht Hazen. De omzetten zijn vaak nog niet op peil, terwijl veel ondernemers moeten gaan beginnen met het aflossen van noodleningen, voorschotten en uitgestelde betalingen. “Je wilt er nu geen betalingsachterstanden, boetes of schulden bijhebben.”  

Plan extra kosten in 

Belangrijk dus om die extra kosten in te plannen voor de komende maanden. Veel informatie en tools voor financiële planning zijn terug te vinden op de website wijzeringeldzaken.nl van het Ministerie van Financiën. En anders op startpuntgeldzaken.nl/uithoorn van het Nibud, of op 155.nl, de website van Stichting 155 Help een bedrijf.

Gratis hulp en begeleiding 

Collega-wethouder Ria Zijlstra (Sociale Zaken) vult aan: “De gemeente kent al heel lang regelingen voor ondernemers die in moeilijkheden dreigen te komen; we hebben onze hulpverlening de laatste maanden geïntensiveerd.” Als voorbeeld noemt Zijlstra het contract dat de gemeente heeft afgesloten met adviesbureau Zuidweg & Partners.

Ondernemers kunnen daar gratis terecht voor advies over een gezonde financiële planning. Maar ook voor hulp als hun bedrijf in financiële nood zit. Zij kunnen bellen met (035) 538 53 50, of kijk op zuidweg-partners.nl. 

Twee adressen, alle belangrijke informatie

Er is de afgelopen maanden al enorm veel informatie op de ondernemers losgelaten, realiseert de wethouder zich. “Wie op de hoogte wil blijven, heeft aan 2 loketten eigenlijk al genoeg. De meeste informatie over steun door de rijksoverheid is verkrijgbaar via de Kamer van Koophandel; bel 0800-2117 (werkdagen, 08.30 - 17.00 uur) of ondernemersplein.kvk.nl. 

Alles over regelingen van de gemeente, zoals de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO en TOZO 2), staat op onze gemeentesite: uithoorn.nl. Of anders helpt een mail aan ondernemersloket@uithoorn.nl van de gemeente.”


Laatst bewerkt op: 1 september 2020 11:49

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alle zeilen bij voor Uithoorns bedrijfsleven

De gemeente maakt zich in de coronacrisis extra sterk voor een gezond bedrijfsleven in Uithoorn en De Kwakel. Economie-wethouder Jan Hazen: “We helpen onze ondernemers zoveel mogelijk om deze periode door te komen. Met tips en telefoonnummers, en waar nodig met financiële ondersteuning.” De komende maanden worden pittig, verwacht Hazen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: