001 - Escaperoom aglemeen
Radio Aalsmeer pakt uit op TV tijdens Feestweek

Radio Aalsmeer pakt uit op TV tijdens Feestweek


Geplaatst op: 2 september 2020

Aanstaande zaterdag zou de Aalsmeerse Feestweek van start gaan. Om het gemis dit jaar toch een beetje te compenseren gaat Radio Aalsmeer een aantal speciale Tv-uitzendingen maken. Zo keert de roemruchte Pubquiz van ‘De Mark en Eric Show’ weer terug voor een speciale Feestweek-editie, is er een speciaal Feestweek Journaal (zie bericht elders in deze krant), wordt de tentdienst uitgezonden en komen cultuurliefhebbers aan bod bij ‘That’s Life’ op locatie op donderdag 10 september.  

Pubquiz

De quiz bevat meerdere categorieën met algemene vragen zodat jong en oud vanuit heel Nederland mee kan doen. Natuurlijk ook met vragen over de Feestweek, onder andere gesteld door bekende Aalsmeerders. Daag gerust vrienden of familie uit en doe mee als team! Eerdere edities waren een groot succes, met als hoogtepunt 175 deelnemende teams tijdens Woningsdag op 27 april. Wellicht gaat dat record dit keer verbroken worden? Meedoen kan via Radio Aalsmeer TV en op markeneric.nl is een digitaal antwoordformulier te vinden dat tijdens de quiz gebruikt zal worden. ‘We zijn elke keer blij verrast als we zien hoeveel teams er meedoen. Door middel van ZOOM en de videobeelden die uitgezonden worden op het TV-kanaal van Radio Aalsmeer vieren wij met alle deelnemers het weekend in de sfeer van de feestweek!’, aldus presentator Eric Spaargaren. Door in te loggen met ZOOM kan er bij elkaar in de huiskamer gekeken worden, wat handig is voor de ‘ huiskamerbattles’. Dit keer is er een bijzondere Aalsmeerse prijs te winnen. De Mark en Eric PUBQUIZ show start op 5 september om 20.00 uur. Om 22.00 uur is het Feestweek Journaal, waarna de uitslag bekend wordt gemaakt. Informatie over deelname aan de Pubquiz vind je op www.markeneric.nl.

Feestweek Journaal

Presentator Ron Leegwater zal tijdens een half uur durend programma vanaf 22.00 uur aan de hand van interviews met de verschillende organisaties en oude beelden trachten om de sfeer van de Feestweek in de huiskamers te krijgen. Dankzij filmbijdragen van Dick Piet, Jan Jongkind, Kick Spaargaren en Jasper Leegwater kan een ieder genieten van beelden van voorgaande jaren. Het wordt een impressie van de optredens in de Feesttent Aalsmeer, de Pramenrace, de Verlichte Botenshow en Vuur & Licht op het water van de afgelopen jaren. En er is zelfs een terugblik op het Bloemencorso van weleer. En uiteraard is er een bijdrage van onze burgemeester. Alles bij elkaar een ludieke manier om een hart onder de riem te steken bij zowel de inwoners als de organisaties. Het zal zeker het kijken meer dan waard zijn.

Aan het einde van het journaal volgt er nog een verrassing waar iedere Aalsmeerder en Kudelstaarter blij van zal worden. Een klein gebaar van Mike Multi i.s.m. de organisaties van de 3 genoemde evenementen tijdens de Feestweek Aalsmeer, om deze bijzondere tijd in september niet helemaal aan ons voorbij te laten gaan. Want uiteindelijk mist een ieder deze tradities enorm vanwege het Coronavirus. Kortom: een hele avond topvermaak op TV! 

Tentdienst

Iedere zondag wordt tijdens de Feestweek de Tentdienst gehouden, georganiseerd door de samenwerkende kerken. Dit jaar vindt de Tentdienst op een unieke manier plaats. Zes kerken staan met elkaar in verbinding via een bijzondere 7e locatie: de voormalige Zuiderkerk. Deze kerk wordt binnenkort omgebouwd tot appartementencomplex, maar zal nog eenmaal gebruikt worden voor deze dienst. Vanuit de kerk wordt live geschakeld met de andere kerken, waardoor alle locaties met elkaar verbonden zijn en er een bijzondere uitzending ontstaat. Kijken kan via Radio Aalsmeer TV op zondag 6 september vanaf 10.00 uur. Meer informatie over de Tentdienst is te vinden op tentdienstaalsmeer.nl. 

Nieuw voetbalprogramma ‘Aalsmeer Inside’

Het nieuwe radioseizoen staat voor de deur. Bij Radio Aalsmeer starten ze het nieuwe radio-seizoen met een aantal wijzigingen in de programmering en een nieuw programma. Het programma ‘All About Music’ van Stevan van der Voet gaat van de woensdag naar de dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur en het countryprogramma van Astrid van der Kaay ‘Nashville Radio’ is voortaan te beluisteren op de woensdagavond om 22.00 uur.

Nieuw is het voetbal-praatprogramma ‘Aalsmeer Inside’ op de zondagavond tussen 20.00 en 21.00 uur. Julius Sandaal zal wekelijks, samen met gasten, ingaan op de lokale voetbalcompetitie, de gespeelde wedstrijden en algemene zaken uit de (Aalsmeerse) voetbalwereld. 

De 5e generatie internet bij ‘Echt Esther’ 

De moderne draadloze communicatiemethoden zijn niet meer weg te denken en in deze coronatijden vallen we meer dan ooit terug op deze digitale manieren van communiceren. De frequenties zijn inmiddels verdeeld. Drie grote telecombedrijven gaan het 5G-netwerk eind 2020 in Nederland aanbieden. Maar wat is 5G eigenlijk? Waarom hebben we er behoefte aan en is overgaan verstandig? Wat betekent deze stap voor onze gezondheid? Sociaal Psychologe Vera Verhalen en Mesoloog Louise Nicolaï zijn donderdag 3 september om 19.00 uur te gast om hierover meer te vertellen. Heb jij een vraag voor Louise of Vera mail dan nu naar esther@radioaalsmeer.nl.

‘Blacklight Live’ met meebeweeggehalte

Donderdagavond 3 september is er weer een aflevering van 'Blacklight Live' te horen op Radio Aalsmeer. Dit programma is elke eerste, derde en vijfde donderdag van de maand te beluisteren. Vaste presentator Timo van Amstel heeft even vrijaf, daarom neemt Meindert van der Zwaard eenmalig de show waar. Hij duikt in vijf decennia disco, soul, funk en R&B en twee uur lang hoor je oude en nieuwe tracks met een hoog 'meebeweeg' gehalte. De show is doorspekt met vaste programmaonderdelen waaronder de 'dance-klassieker uit je speaker' en de 'Soulfull HouseKlassieker' of de 'Housefull SoulKlassieker.

'Blacklight Live' hoor je donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur op Radio Aalsmeer.

September Seventies bij ‘Aalsmeer by Night’

Het programma ‘Aalsmeer by Night’, elke donderdagavond op Radio Aalsmeer, staat in de maand september (bijna traditiegetrouw) grotendeels in het teken van muziek uit de jaren 70. Met het thema 'September Seventies' draait Meindert van de Zwaard de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1970-1979. Veel vaste programmaonderdelen, zoals ‘De plaat en z’n verhaal’ met Bart van Leeuwen (rond 23.11 uur), ‘De Tandenpoetsdansplaat’ (rond 23.35 uur) en ‘Aalsmeer Easy’ (laatste gedeelte) staan in het teken van de muziek uit de Seventies. Andere vaste onderdelen zoals de ‘De Nederlandse Top 10’ (22.30 uur) en ‘Oud & Nieuw’ (rond 22.50 uur), gaan buiten dit thema om, maar tijdens de rest van de uitzending voert ‘seventies’-muziek de boventoon. Volg ‘Aalsmeer by Night’ op Facebook en luister donderdag vanaf 22.00 uur rechtstreeks via kabel, ether of via www.radioaalsmeer.nl. De uitzending terugluisteren kan ook via diezelfde website.

Rolstoeltennisser Ruben Spaargaren in ‘Door de Mangel’ 

Wekelijks ontvangt het team van ‘Door de Mangel’ een Aalsmeerder of Kudelstaarter als gast. Immers heeft ieder zijn of haar eigen verhaal dat de moeite waard om naar te luisteren.
Dat bewees René Spaargaren ook weer afgelopen maandagavond toen hij als 297e gast aanschoof aan de studiotafel. Hij is opgegroeid aan het eind van de Uiterweg als zoon van een kweker en kwam al jong terecht in ‘de zorg’. Op jonge leeftijd werd hij activiteitenbegeleider en doet dat werk inmiddels al 30 jaar bij Ons Tweede Thuis. De Kudelstaarter noemde zichzelf: trouw, ondernemend en zelfstandig. Zijn opvolger voor maandagavond 7 september is zijn neef Ruben Spaargaren. Ruben is bekend in de wijde omgeving als rolstoeltennisser. Onlangs behaalde hij het zilver op het NK en is hij in voorbereiding op de Paralympische Spelen van 2021 in Tokio. René wil graag weten of hij nog steeds op koers is om daar volgend jaar te gaan vlammen. Het antwoord op deze vraag en meer, hoor je maandag tussen 19.00 en 20.00 uur. Heb je ook een vraag voor Ruben, mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.


Laatst bewerkt op: 2 september 2020 09:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer pakt uit op TV tijdens Feestweek

Aanstaande zaterdag zou de Aalsmeerse Feestweek van start gaan. Om het gemis dit jaar toch een beetje te compenseren gaat Radio Aalsmeer een aantal speciale Tv-uitzendingen maken. Zo keert de roemruchte Pubquiz van ‘De Mark en Eric Show’ weer terug voor een speciale Feestweek-editie, is er een speciaal Feestweek Journaal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: