Atlantis 3 verliest eerste competitiewedstrijd

Geplaatst op: 7 september 2020

Na een hele lange tijd speelde Atlantis 3 haar eerste competitiewedstrijd. Er werd door de ploeg afgereisd naar Sassenheim om het op te nemen tegen TOP 5, een bekende en goede tegenstander, die ook vorig seizoen getroffen werd. Ondanks dat Atlantis 3 goed speelde en er veel kansen werden gecreëerd, was TOP veel zuiverder in de afronding en resulteerde de wedstrijd in een 24-13 nederlaag.

In de aanval startte Timo Jongerling, aanvoerder Davey van Putten, Zoë Trompert en Janneke van Ginkel en in de verdediging begonnen Koen van Wermeskerken, Mark Kruiswijk, Nina Baars en Chantal Poolman. Kim Stolk en Martijn de Horde namen plaats op de reserve bank. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, maar helaas kon TOP aan het einde van de eerste helft toch een gat creëren, waardoor de ploegen met een 11-5 tussenstand gingen rusten. In de rust gaven coach, Berry de Jong, en chef Medisch Team, Cynthia Sassen, de nodige aanwijzingen en verzorging, zodat iedereen weer fris van start kon na de pauze. Atlantis begon goed aan de tweede helft en kwam terug tot een stand van 12-9. De ploeg uit Mijdrecht speelde goed en zocht naar de juiste kansen, zoals was besproken in de training. Helaas gingen veel kansen net mis, waar TOP de korf wel moeiteloos wist te vinden. Het gat in de score werd groter en groter, maar er bleef aan beide kansen veel spelplezier en sportiviteit. ‘Time flies when you’re having fun’ zegt men vaak, maar ondanks alle positiviteit leek de wedstrijd wel heel lang te duren… De sterk fluitende scheidsrechter bleek de wedstrijd tweemaal 35 minuten te laten duren in plaats van twee keer 30 minuten, waardoor iedereen lekker wat extra aan zijn of haar conditie heeft kunnen werken. Heerlijk, hoe meer korfbal hoe beter!

Aanstaande zaterdag speelt Atlantis 3 thuis om 12.40 tegen Velocitas 4 en krijgt het team een herkansing om de ballen er wel in te schieten!

Laatst bewerkt op: 7 september 2020 11:51

Na een hele lange tijd speelde Atlantis 3 haar eerste competitiewedstrijd. Er werd door de ploeg afgereisd naar Sassenheim om het op te nemen tegen TOP 5, een bekende en goede tegenstander, die ook vorig seizoen getroffen werd. Ondanks dat Atlantis 3 goed speelde en er veel kansen werden gecreëerd, … Lees meer »