Burenstrijd zonder winnaar

Geplaatst op: 7 september 2020

In het kader van de beker ontving Argon naaste buur CSW en dat leverde een wedstrijd op, waarin beide teams in een van de helften dwingender was, maar waarin gebrek aan scherpte er voor zorgde dat Argon enkele grote kansen onbenut liet en daarom met een 1-1 eindstand genoegen moest nemen.

In de eerste helft zagen de (keurig geregistreerde) toeschouwers een overheersend Argon, dat in de openingsfase echter tot weinig gevaar wist te komen. Pas na ruim een kwartier kon het eerste doelgevaar genoteerd worden, het schot van Mehmet Kaya ging ter hoogte van de kruising juist langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later kopte Ian Refos te zacht in na een vrije trap van Dylan Bergkamp om doelman Jordi Wens te verontrusten, maar in minuut 23 had de openingstreffer toch op het bord moeten komen. Een snelle balovername op het middenveld leverde een voorzet van Ian Refos op, Dylan Bergkamp liet de bal bewust lopen waardoor Mehmet Kaya een vrije schietkans had, maar iets te lang aarzelen van de schutter bood verdediger Nick van Asselen de kans om met een noodsliding het schot toch nog te blokken. Drie minuten later ontsnapten de gasten wederom aan een achterstand toen Dylan Bergkamp met een scherpe inzet uit een vrije trap de binnenkant van de paal raakte, waarna de bal weer terug het veld in kaatste.

Het was dan ook bepaald tegen het spelbeeld in, dat CSW bij de eerste de beste keer dat ze bij het doel van Argon waren op voorsprong kwam. De aanval leverde een hoekschop op, waaruit het hoofd van Dennis Prange de bal net even eerder toucheerde dan een verdedigend hoofd en zo belandde de bal in de verste hoek voor de 0-1. Deze stand was echter een kort leven beschoren, want al drie minuten later leverde een snelle aanval over rechts een voorzet op van Dylan Bergkamp, waaruit de mee opgekomen verdediger Bas Boelhouwer de bal met een sliding achter Jordi Wens wist te werken, 1-1. Met deze stand kwam ook de rust en daar mochten de gasten niet ontevreden over zijn.

In de tweede helft echter liet CSW zien het vanouds aanwezige karakter ook deze jaargang te bezitten en met het lichte windvoordeel nam de ploeg langzaam maar zeker de regie over de wedstrijd in handen. Maar ondanks dat de ploeg nu meer balbezit had, bleek het aanvallend toch zelden tot gevaar in staat. Na 66 minuten was er na een snelle uitbraak over de linkerkant een mogelijkheid tot schieten voor Jordi de Groot, maar de jonge doelman Dani Atanes (eerstejaars senior) wist de inzet met een fraaie reactie tot hoekschop te verwerken. De grootste kans in de tweede helft was na 73 minuten voor de thuisploeg, toen de ingevallen Niels de Vries er op rechts vandoor ging en precies op tijd afspeelde naar de vrijstaande Ian Refos, die vrij voor de doelman de kans door een slechte aanname verloren zag gaan, de inzet die nu volgde werd door doelman Wens gepareerd.

Ondanks het bijtellen van een aantal minuten door scheidsrechter De Waard, die deze niet onsportieve wedstrijd toch kleurde met 7 over beide teams verdeelde gele kaarten, kwamen beide ploegen niet meer tot echt doelgevaar en werd er dus door iedere ploeg één punt bijgeteld in de stand.

Argon maakt met 4 uit 2 een gerede kans om met een resultaat in de laatste wedstrijd uit bij Kampong door te gaan naar de volgende ronde, CSW zal na 2 draws de laatste wedstrijd uit bij KDO in een zege om moeten zetten om datzelfde doel te bereiken.

Laatst bewerkt op: 7 september 2020 09:23

In het kader van de beker ontving Argon naaste buur CSW en dat leverde een wedstrijd op, waarin beide teams in een van de helften dwingender was, maar waarin gebrek aan scherpte er voor zorgde dat Argon enkele grote kansen onbenut liet en daarom met een 1-1 eindstand genoegen moest … Lees meer »