Zwem marathontocht van Nieuwkoop naar De Hoef

Zwem marathontocht van Nieuwkoop naar De Hoef


Geplaatst op: 7 september 2020

Zaterdag 5 september was de dag waar de lange afstandszwemmers van z.v. de Plas reikhalzend naar uit hebben gekeken. Door de Coronacrisis mochten de zwemmers van de Nieuwkoopse zwemvereniging al vanaf maart niet meer in zwembad de Wel trainen. Gelukkig liet het weer het toe om al vroeg de training te hervatten in de Nieuwkoopse plassen. Eerst nog met zwempak (wetsuit) later kon er, door de hoge temperaturen zonder wetsuit getraind worden. Een groep van 5 heren van de waterpoloafdeling van de vereniging waren al snel erg enthousiast om een zeer lange afstand te gaan zwemmen als voorbereiding op het nieuwe waterpoloseizoen. Om goed voorbereid te zijn op die monstertocht, werd van april t/m augustus wekelijks 3 keer getraind. Tussentijds werd er nog een afstand van 10km afgelegd om te zien of de heren op de juiste weg waren. Dit was een succes dus werden de wekelijkse trainingsafstanden opgevoerd om zodoende klaar te zijn om op 5 september een afstand van 15 km te kunnen zwemmen. De route werd bepaald, er zou gezwommen gaan worden van Tijsterman via de schepengaten, de sluis in slikkendam en dan door de kromme Mijdrecht naar de pannenkoekenboerderij in de Hoef. 

Om 8 uur s’ochtends werd er gestart vanaf de steiger bij Tijsterman. Het weer was perfect een klein zonnetje en wat wind. De watertemperatuur was rond de 19°C. Omdat er een lange tijd in het water verbleven moest worden, werd er met een wetsuit gezwommen. Uiteindelijk hebben de mannen na een tocht van bijna 5 uur de kant bij de pannenkoekenboerderij in de Hoef aangetikt. Een geweldige prestatie en goede voorbereiding op het komende waterpoloseizoen.

Wil je ook beter leren zwemmen? Geef je op bij zwemvereniging de Plas in Nieuwkoop. Op dit moment kunnen we weer veilig in het zwembad de trainingen houden. Volgend jaar rond mei kan er  weer in de Nieuwkoopse plassen getraind worden! Er zijn verschillende afdelingen bij de vereniging zoals: waterpolo, conditiezwemmen, openwaterzwemmen,  wedstrijdzwemmen en trimzwemmen, er is voor iedereen en elk niveau een trainingsgroep.
Kijk op: www.zvdeplas.nl

 Laatst bewerkt op: 7 september 2020 15:07

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zwem marathontocht van Nieuwkoop naar De Hoef

Zaterdag 5 september was de dag waar de lange afstandszwemmers van z.v. de Plas reikhalzend naar uit hebben gekeken. Door de Coronacrisis mochten de zwemmers van de Nieuwkoopse zwemvereniging al vanaf maart niet meer in zwembad de Wel trainen. Gelukkig liet het weer het toe om al vroeg de training … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: