001 - Escaperoom aglemeen
Mooie wedstrijden bij de rond van Uithoorn

Mooie wedstrijden bij de rond van Uithoorn


Geplaatst op: 7 september 2020

Zondag 6 september is bij UWTC de ronde van Uithoorn verreden. In de ochtend mochten de veteranen 50+ de aftrap geven. Met 39 renners stond er een mooi deelnemersveld aan de start, waaronder de UWTC leden: Louis Oude Elferink, Rene Wiebes, Rene Oudshoorn, Mark Best.
De wedstrijd werd gewonnen door Bert Havenaar uit Berkel&Rodenrijs. Bert kwam 8 tellen eerder over de streep dan John Oudshoorn uit Uithoorn en Harold van Rooijen uit Tiel. Mark Best werd 13e , Louis Oude Elferink 17e, Rene Wiebes 34e en Rene Oudshoorn 35e.

Bij de interclub cat 7&nieuwelingen stond een uitermate sterk deelnemersveld aan de start. En wat werd er hard gekoerst, gemiddeld ongeveer 43 km/u! De wedstrijd werd gewonnen door Pepijn Veenings van WV Noord-Holland die Mees van Duren van WV de Amstel nipt voor wist te blijven. Op de 3e plaats de cat 7 renner Joeri Schaper van WV Noord-Holland. De beste UWTC renner was Rens Grömmel op de 8e plaats. Overige UWTC leden: 15e Duuk vd Haagen, 17e Jens Versteeg, 26e Mike Derogee, 33e Lars Hopman, 36e Ties v Roode en 49e Jasmijn Wiegmans. Jasmijn was de enige dame die vandaag in deze categorie van start ging. Onze cat 7 renner Sem Amelink had vandaag zijn dag niet en stapte eerder uit de wedstrijd.

Bij de sportklasse stonden een 50 renners aan de start en  regiorenner Edwin de Graaff leek de wedstrijd te gaan winnen toen hij de laatste rondes solo aan kop reed. Maar in de laatste bocht werd hij, finaal leeggereden, voorbij gestormd door het complete peloton. De winst bij de sportklasse ging naar Jard Blokdijk uit Schagen. De tweede plaats ging naar Frits van Gemeren uit Boskoop en het podium werd compleet gemaakt door Jelle van Steekelenburg uit Wateringen.
UWTC lid Maarten Postma werd 25e en Vincent Derogee moest het peloton laten gaan toen er een gaatje viel maar reed de wedstrijd wel uit.

Bij de amateurs/junioren stonden 42 renners aan de start en daar ontspon zich een mooie strijd. UWTC lid Bas de Bruin, kersvers vader van dochter Olivia, bemoeide zich met het 3-ronde klassement en premiesprints, maar kwam wat uren nachtrust tekort om zich met de eindzege te bemoeien. Drie renners wisten uiteindelijk succesvol te ontsnappen en hoewel het peloton nog dichtbij kwam, gingen de 3 koplopers toch onderling uitmaken wie zich winnaar van Uithoorn mocht noemen. Florian Smits uit Nijmegen ging er met de zege vandoor op de voet gevolgd door Koen de Best uit Mijdrecht en Edwin Wielink uit Twello. Bas de Bruin kwam als 6e over de streep en de nog jonge Sven Buskermolen reed ook een prima wedstrijd en rolde in het peloton als 21e over de eindstreep.

LJC Beesel
Zaterdag 5 september ging de Landelijke Jeugdcompetitie mountainbike van start met een wedstrijd in Venlo. UWTC bmx lid Morgan Hartveldt stond bij categorie 3 aan de start en reed een sterke wedstrijd. In een veld van ruim 40 deelnemers reed hij naar de 6e plaats.
Laatst bewerkt op: 7 september 2020 13:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooie wedstrijden bij de rond van Uithoorn

Zondag 6 september is bij UWTC de ronde van Uithoorn verreden. In de ochtend mochten de veteranen 50+ de aftrap geven. Met 39 renners stond er een mooi deelnemersveld aan de start, waaronder de UWTC leden: Louis Oude Elferink, Rene Wiebes, Rene Oudshoorn, Mark Best. De wedstrijd werd gewonnen door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: