001 -Family
Genieloods voor één keer van binnen te zien tijdens Open Monumentendag

Genieloods voor één keer van binnen te zien tijdens Open Monumentendag


Geplaatst op: 7 september 2020

Burgemeester Pieter Heiliegers van de gemeente Uithoorn opent aanstaande zaterdag (12 september) Open Monumentendag. De opening vindt plaats in de Genieloods bij Fort aan de Drecht die alleen op deze dag van binnen te zien is.

,,De nieuwe eigenaar gaat het opknappen en verbouwen. Een mooie kans dus om de loods in huidige staat te bekijken. Zo is bijvoorbeeld de zolderconstructie heel bijzonder,” zegt burgemeester Heiliegers.

Naast de Genieloods is het ook mogelijk om in Fort aan de Drecht rond te kijken. In Uithoorn zijn verder Brouwerij De Schans open, het voormalige station van de Haarlemmermeerspoorlijnen en De Hoeksteen die dit jaar een nieuwe eigenaar kreeg. Bij de Tolhuissluis is de theetuin te bezoeken. De toegang is gratis.

De panden zijn open van 10.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van de Genieloods (sluitingstijd 14.00 uur), en de Hoeksteen, die is open vanaf 15.00 uur. 

De adressen van de panden zijn Station Uithoorn: Stationsstraat 41-45, Tolhuissluis: Jaagpad 33, Schansbrouwerij: Schans 17-21, Fort aan de Drecht: Grevelingen 30-36, Genieloods: Grevelingen 40, De Hoeksteen (Gerrit): Alfons Ariënslaan 1.

Een folder met achtergrondinformatie kunnen bezoekers meenemen bij de panden die dit jaar worden opgesteld. De folder is daarnaast verkrijgbaar bij de gemeente tijdens de openingstijden.

Meer informatie is ook te vinden op www.openmonumentendag.nl/comite/uithoorn.

 


Laatst bewerkt op: 7 september 2020 16:55

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Genieloods voor één keer van binnen te zien tijdens Open Monumentendag

Burgemeester Pieter Heiliegers van de gemeente Uithoorn opent aanstaande zaterdag (12 september) Open Monumentendag. De opening vindt plaats in de Genieloods bij Fort aan de Drecht die alleen op deze dag van binnen te zien is. ,,De nieuwe eigenaar gaat het opknappen en verbouwen. Een mooie kans dus om de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: