001 - Escaperoom aglemeen
Start bouw appartementen Leendershof

Start bouw appartementen Leendershof


Geplaatst op: 8 september 2020

Samen met de gemeente Uithoorn heeft MEER Vastgoed in goede samenwerking 16 appartementen aan de Drechtdijk in De Kwakel ontwikkeld. Op de locatie waar voorheen Business & Party Centrum Leenders en Bistro 9 gesitueerd waren worden nu 16 appartementen, genaamd Leendershof, gerealiseerd. De start van de bouw werd op 2 september feestelijke gevierd met alle partijen én de toekomstige bewoners.

Unieke plek met rijke historie

De plek waar straks Leendershof komt aan de Drechtdijk kent een rijke historie. De Drechtdijk is in 1884 aangelegd en in 1887 heeft Jasper Leenders een boerderij aangekocht en omgebouwd tot bakkerij annex café Leenders. Wethouder Hans Bouma, portefeuillehouder Wonen, is blij met deze ontwikkeling en dat de naam Leenders waardig terugkomt. “De bouw van deze duurzame appartementen zal een bijdrage leveren aan het knusse centrum van De Kwakel en het past bij de visie op het gebied van wonen bij de gemeente.”

Past bij Woonvisie en Actieplan Wonen

Door de groeiende economie trekt onze regio veel mensen aan. Het aantal woningen blijft alleen achter bij de groei van het aantal huishoudens, waardoor de schaarste aan woonruimte verder toeneemt. De gemeente heeft daarom de Woonvisie en Actieplan opgesteld. De visie en het plan geven ruimte aan initiatieven van bewoners en voldoende flexibiliteit voor ontwikkelende partijen. De wens van de gemeente was dan ook dat dit geschikt zou zijn voor senioren en dat is gelukkig terugkomen.

Meepraten tijdens workshops

“In 2019 zijn er workshops georganiseerd met belangstellenden die met name uit De Kwakel en Uithoorn kwamen. De deelnemers mochten meedenken en praten over het ontwerp en de omgeving. We hebben geprobeerd zo veel mogelijk rekening te houden met de wensen, ideeën en adviezen. Vanuit deze workshops zijn er ook veel uiteindelijke kopers ontstaan en dat bevordert de betrokkenheid. Duidelijk is dat voornamelijk senioren een woning hebben gekocht. Dat bleek ook al tijdens de workshop en bij het verder ontwerpen van de woningen is daar zo veel mogelijk rekening mee gehouden.” vertelt Ilja van Luling enthousiast, directrice van MEER Vastgoed.Laatst bewerkt op: 8 september 2020 10:11

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start bouw appartementen Leendershof

Samen met de gemeente Uithoorn heeft MEER Vastgoed in goede samenwerking 16 appartementen aan de Drechtdijk in De Kwakel ontwikkeld. Op de locatie waar voorheen Business & Party Centrum Leenders en Bistro 9 gesitueerd waren worden nu 16 appartementen, genaamd Leendershof, gerealiseerd. De start van de bouw werd op 2 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: