001 -Family
Radio Aalsmeer pakt uit op TV tijdens Feestweek

Radio Aalsmeer pakt uit op TV tijdens Feestweek


Geplaatst op: 8 september 2020

Het maandelijkse kunst- en cultuurprogramma ‘That’s Life’ zendt donderdagavond 10 september weer uit vanaf een mooie locatie op radio en tv. Deze keer vanuit het Art Centre Aalsmeer aan de Aalsmeerderweg. Eigenaar Maurice van Heuvel stelt het centrum graag ter beschikking aan programmamaakster Jenny Piet en technici voor die avond Dennis Wijnhout en Lennart Bader. In dit centrum is veel creativiteit te vinden en op 19/20 september is er een open atelier weekend. Toch een beetje gezelligheid in het weekend dat er normaal een route is in Aalsmeer met veel kunst.

In de uitzending een aantal kunstenaars die hun atelier daar hebben. Ze vertellen over hun kunst en ambacht, maar ze laten ook veel zien, zoals leuke cadeau-ideeën. Ook is er weer live muziek van vader John en dochter Lynn van de Polder. Helaas geen feestweek maar ‘That’s Life’ maakt er toch een feestje van. Kijk vooral mee via www.radioaalsmeer.nl 

‘Echt Esther’ interviewt Sanne Kuijpers over PATAT

Donderdag 10 september om 19.00 uur schuift Sanne Kuipers aan bij ‘Echt Esther’. Sanne, die haar jeugd doorbracht in Kudelstaart, is een veelzijdige dame. Ze schrijft, maakt video’s en werkt als freelancer in de kinderopvang. Ze kreeg twee jaar geleden van haar oom Marcel Maarse een bijzonder verzoek. Hij vroeg haar om zijn biografie te schrijven. Dat heeft Sanne gedaan en het resultaat over zijn bewogen leven werd gebundeld in het boek: ‘PATAT’. Waarom moest er een boek komen over Marcel Maarse? Wat maakte zijn leven bijzonder? Hoe vond Sanne het om dit boek te schrijven? Deze antwoorden en meer is te horen bij ‘Echt Esther’. Heb jij een leuke vraag voor Sanne? Mail deze naar esther@radioaalsmeer.nl

Alternatieve feestweek bij ‘Sem op Zaterdag’

Afgelopen zaterdag besteedde Sem van Hest aandacht aan de start van de alternatieve feestweek op Radio Aalsmeer in zijn programma ‘Sem op Zaterdag’. Zaterdag 12 september gaat hij hiermee verder en sluit hij het op zijn eigen wijze af met muziek uit alle windstreken van Aalsmeer en daarbuiten. Luister mee tussen 10.00 en 12.00 uur 

Daniel Harting te gast in ‘Door de Mangel’ 

Wekelijks ontvangt het team van ‘Door de Mangel’ een Aalsmeerder of Kudelstaarter als gast. Immers heeft ieder zijn of haar eigen verhaal dat de moeite waard om naar te luisteren.

Dat bewees Ruben Spaargaren ook weer afgelopen maandagavond toen hij als 298e gast plaatsnam achter de microfoon. Hij is opgegroeid op de Uiterweg en woont nog altijd bij zijn ouders in een woonark op een jachthaven. “Lekker makkelijk als je thuiskomt en je was wordt verzorgd door je moeder”, erkende de professioneel rolstoeltennisser. Ruben is in voorbereiding op de Paralympics 2021 en ondanks het coronavirus alles veranderd heeft, hoeven we ons geen zorgen te maken over zijn voorbereidingen volgens de Buurter. 

Vanzelfsprekend is Ruben op zoek gegaan naar een opvolger voor de volgende uitzending. Hij heeft een van zijn sponsoren gevraagd het stokje van hem over te nemen. Daniël Harting is de eigenaar van de jachthaven waar Ruben woont. Hij wil graag weten wat Daniëls grootste droom is. Het antwoord op deze vraag en meer, hoor je maandag 14 september tussen 19.00 en 20.00 uur. Heb je ook een vraag voor Daniël, mail deze dan naar studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.

‘Intermezzo’ in teken van Felix Mendelssohn

Het klassieke muziekprogramma ‘Intermezzo’ staat op maandag 24 september in het teken van de componist Felix Mendelssohn Bartoldy. Ook deze componist is niet oud mogen worden, net geen 39 jaar. En evenals de vorige componisten die Sem van Hest belichtte in vorige uitzendingen, met een indrukwekkend oeuvre gezien zijn korte leven. Sem weet nog niet of het de Midzomernachtsdroom wordt of een van de 13 symfonieën dan wel zijn beroemde vioolconcert in E-klein. Maar indrukwekkende radio wordt het wel vanaf 22.00 uur op de maandagavond.  

Aftellen naar JSF bij ‘Young Ones’

Woensdagavond 16 september om 19.00 uur is er weer een uitzending van het jeugdprogramma ‘Young Ones’. Het is voor de Aalsmeerse Maud Noordam aftellen tot de grote nationale finale van het Junior Songfestival waarin ze met de meiden van Unity in Ahoy de sterren van de hemel moet  zingen om ons land in Polen te mogen vertegenwoordigen. Hoe ze zich hierop voorbereid en/of ze al zenuwachtig is hoor je tijdens de uitzending. Ook komen jongerenwerkers Lizanne en Roan van Buurtwerk Aalsmeer langs om te vertellen over hun activiteiten en spreken Jonas en Stevan middelbare scholieren over hoe het nu op hun school is met alle coronamaatregelen.  

 Laatst bewerkt op: 8 september 2020 15:58

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer pakt uit op TV tijdens Feestweek

Het maandelijkse kunst- en cultuurprogramma ‘That’s Life’ zendt donderdagavond 10 september weer uit vanaf een mooie locatie op radio en tv. Deze keer vanuit het Art Centre Aalsmeer aan de Aalsmeerderweg. Eigenaar Maurice van Heuvel stelt het centrum graag ter beschikking aan programmamaakster Jenny Piet en technici voor die avond … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: