Keurige winst voor De Vinken

Geplaatst op: 14 september 2020

In de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe veldcompetitie heeft het eerste achttal van De Vinken opnieuw de volle buit binnen gehaald. In een regelmatig oplopende score trok de equipe van trainer-coach Johan Kroon tegen het bezoekende HBC uit Heemskerk terecht aan het langste eind. Via een 12-6 ruststand finishten de korfbalteams op 24-13.

Sterk begin
Met Zoë van Dasler, Eva Hemelaar, Jerom Stokhof en Rutger Woud in de eerste aanval was het binnen twee minuten 2-0 via doelpunten van Rutger en Jerom. Zowel aanvallend als defensief overheersten de Vinkeveners de eerste twintig minuten. De tweede aanval met Emese Kroon, Mariska Meulstee, Gideon Leeflang en Levi Kroon was eveneens productief. Treffers van Levi, Jerom (2x), Rutger, Emese en Mariska (2x) brachten de tussenstand op 9-3. Na drie tegentreffers van HBC brachten Gideon en Rutger de ruststand op 12-6.

Rutger en Robin
De eerste tien minuten na rust mocht HBC nog geloven in aanhaken, maar na 14-9 scoorde de thuisploeg vijfmaal op rij. In de laatste fase van de wedstrijd kreeg jongeling Robin Troost nog speelminuten. Robin luisterde zijn debuut op met een fraaie treffer: 21-11. Daarna walste de Vinkenaanval stevig door. Rutger Woud maakte met zijn achtste dagtreffer 22-11. Eva Hemelaar 23-11 en aanvoerster Mariska Meulstee legde de 24-11 erin.
Een onrustig einde van de wedstrijd met nogal wat Heemskerkse overtredingen en enkele gele kaarten voor herhaald ruw spel leverde de bezoekers in de laatste minuut nog wel twee treffers op: eindstand 24-13.

Laatst bewerkt op: 14 september 2020 10:57

In de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe veldcompetitie heeft het eerste achttal van De Vinken opnieuw de volle buit binnen gehaald. In een regelmatig oplopende score trok de equipe van trainer-coach Johan Kroon tegen het bezoekende HBC uit Heemskerk terecht aan het langste eind. Via een 12-6 ruststand finishten de … Lees meer »