001 -Family
Basisschool De Twister uit Mijdrecht trapt nieuw seizoen dodehoeklessen af

Basisschool De Twister uit Mijdrecht trapt nieuw seizoen dodehoeklessen af


Geplaatst op: 15 september 2020

Zo’n 20 leerlingen van openbare basisschool De Twister uit Mijdrecht hebben 14 september meegedaan aan de dodehoeklessen die dit nieuwe schooljaar weer van start zijn gegaan in de provincie Utrecht.

Blind Spot is een leerzame en leuke rap-les die leerlingen wijst op de gevaren van de dode hoek. TrafficSkills voert Blind Spot ook dit schooljaar weer uit op basisscholen in de provincie Utrecht. Het is het vierde jaar op rij dat zij deze lessen verzorgen.

Kennis over gevaren van de dode hoek
Leerlingen in de bovenbouw van basisscholen hebben de kennis over de gevaren van de dode hoek hard nodig als ze straks alleen en in groepsverband de langere afstanden gaan fietsen van huis naar hun middelbare school en weer terug.

Rap-les
De gastdocenten van TrafficSkills hebben allemaal hun sporen verdiend in de rapwereld en zijn erg gemotiveerd om de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij te brengen. Door middel van schaalmodellen en technische snufjes laten de gastdocenten de leerlingen zien en ervaren op welke plek ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en grote landbouwvoertuigen. De leerlingen prenten die kennis in hun geheugen door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van een rap te schrijven. Met de rap in hun hoofd en de beweging erbij vergeten ze niet snel meer wat ze moeten doen wanneer een vrachtwagen hun pad kruist.

Verkeerseducatie in de provincie Utrecht
Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor de provincie Utrecht. De provincie zet zich in om de situatie op de Utrechtse wegen zo veilig mogelijk te houden. Dit doen we door de wegen duurzaam veilig in te richten en door te investeren in educatie en verandering van gedrag. We bieden als provincie een breed programma verkeerseducatie aan voor onder meer 0- tot 15-jarigen, jonge bestuurders en ouderen. De provincie werkt daarbij samen met gemeenten, scholen en aanbieders van educatieve producten. We kiezen met name voor producten die in alle gemeenten kunnen worden toegepast. Daarnaast kunnen gemeenten ook educatieve producten aanvragen die aansluiten bij specifieke lokale thema’s.

Meedoen?
Basisscholen in de provincie Utrecht die ook graag dodehoeklessen van TrafficSkills aan hun leerlingen willen geven, kunnen contact opnemen met Josian Weegenaar, Josianw@gmail.com, 06 - 44 12 36 29.
De gastdocenten van Traffic Skills nemen in hun lessen alle benodigde coronamaatregelen in acht en werken volledig volgens de richtlijnen van de school.


Laatst bewerkt op: 15 september 2020 15:02

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Basisschool De Twister uit Mijdrecht trapt nieuw seizoen dodehoeklessen af

Zo’n 20 leerlingen van openbare basisschool De Twister uit Mijdrecht hebben 14 september meegedaan aan de dodehoeklessen die dit nieuwe schooljaar weer van start zijn gegaan in de provincie Utrecht. Blind Spot is een leerzame en leuke rap-les die leerlingen wijst op de gevaren van de dode hoek. TrafficSkills voert … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: