HandjeHelpen
Zeer geslaagd zeilevenement voor jeugd bij WVA

Zeer geslaagd zeilevenement voor jeugd bij WVA


Geplaatst op: 16 september 2020

Afgelopen weekend vond de eerste Combi zeilwedstrijd voor de jeugd plaats op de Vinkeveense Plassen. Normaal gesproken hebben de kinderen al het hele voorjaar wedstrijden gevaren, maar door Corona was dat dit jaar anders. Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA) had de eer om deze eerste wedstrijd van het jaar voor de Combi Amsterdam te organiseren.

De animo onder de jeugdige zeilers was groot. Maar liefst 90 boten van verenigingen uit heel Nederland verschenen aan de start. De jongste kinderen streden in de klasse Optimist Groen om de prijzen. De WVA was goed vertegenwoordigd in deze klasse met 6 deelnemers waarvan er drie met een beker naar huis gingen: Wesse Brink (3e), Finn Versteeg (8e) en Thijmen IJff (9e). Het evenement werd gewonnen door Floris Vos van de Koninklijke Watersportvereniging Loosdrecht.

In de klasse Optimist gingen 48 boten van start. Door de geringe hoeveelheid zeilwedstrijden tot nu toe dit jaar, deden er in deze vloot ook een aantal zeer talentvolle jeugdzeilers uit de Nederlandse selectie mee waaronder Milan Hoevens, die het evenement wist te winnen. Vinkevener Alexander Hartsink bezette op het erepodium de 3e plaats. WVA-lid Senne Boer voer voor het eerst in deze klasse mee en eindigde op de 29e plaats direct gevolgd door Vinkevener Christopher Hartsink. De Splash-klasse werd gewonnen door Lot Fraanje van de Haarlemsche Jachtclub.

Namens de WVA kijkt Daan Versteeg terug op een mooi evenement: “Omdat dit weer de eerste grote zeilwedstrijd in Corona tijd was, vroeg de voorbereiding veel aandacht. Mede dankzij de goede samenwerking met Gemeente De Ronde Venen, Veiligheidsregio Utrecht, het Recreatieschap en natuurlijk alle vrijwilligers van de WVA zijn wij er in geslaagd er een groot zeilfeest van te maken”.


Laatst bewerkt op: 16 september 2020 11:38

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zeer geslaagd zeilevenement voor jeugd bij WVA

Afgelopen weekend vond de eerste Combi zeilwedstrijd voor de jeugd plaats op de Vinkeveense Plassen. Normaal gesproken hebben de kinderen al het hele voorjaar wedstrijden gevaren, maar door Corona was dat dit jaar anders. Watersportvereniging Vinkeveen Abcoude (WVA) had de eer om deze eerste wedstrijd van het jaar voor de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: