001 - Escaperoom aglemeen
FIOD doet inval bij pand in Vinkeveen in onderzoek naar ketamine

FIOD doet inval bij pand in Vinkeveen in onderzoek naar ketamine


Geplaatst op: 17 september 2020

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft voor een groot onderzoek naar ketamine onder meer panden in Amsterdam, Almere, Soest, Weesp, Nieuw-Vennep en Vinkeveen doorzocht. Bij het onderzoek is 185 kilo van het narcosemiddel ketamine gevonden, met een geschatte straatwaarde van 4,5 miljoen euro.

Vorige week werden woningen, bedrijven en loodsen doorzocht. Naast dat er ketamine is gevonden, zijn wapens, telefoons, dure horloges, auto's en 300.000 euro cash in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op onroerend goed.

Verdachten opgepakt
Twee mannen van 54 en 56 uit de regio Amsterdam zijn aangehouden. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat één van de hoofdverdachten geld witwaste door ondergronds bankieren via Spanje, Dubai en Hongkong. Drie overige verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten, maar ze blijven wel verdachten in de zaak.

Narcosemiddel of partydrug
De ketamine lag in de woning van de vader van één van de verdachten. Ketamine wordt in de medische wereld gebruikt als narcosemiddel. Een mogelijke bijwerking is het krijgen van hallucinaties en uittredingen, daardoor is het een populair tripmiddel onder uitgaanspubliek.


Laatst bewerkt op: 17 september 2020 08:23

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

FIOD doet inval bij pand in Vinkeveen in onderzoek naar ketamine

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft voor een groot onderzoek naar ketamine onder meer panden in Amsterdam, Almere, Soest, Weesp, Nieuw-Vennep en Vinkeveen doorzocht. Bij het onderzoek is 185 kilo van het narcosemiddel ketamine gevonden, met een geschatte straatwaarde van 4,5 miljoen euro. Vorige week werden woningen, bedrijven en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: