001 - Escaperoom aglemeen

Uithoornaar betrapt met alcohol bij kermis Volendam


Geplaatst op: 6 september 2011

Volendam/Uithoorn - Ter gelegenheid van de kermis in Volendam heeft de politie zaterdagavond op de Zeddeweg en later bij Monnickendam een alcoholcontrole gehouden.

In totaal werden 779 bestuurders getest op het gebruik van alchol. Zeven bestuurders werden onderworpen aan een ademanalyse waarbij teveel alcoholgebruik werd geconstateerd. Een 61-jarige vrouw had net iets teveel op. Zij kreeg proces-verbaal en een rijverbod. Een 48-jarige Volendammer was twee dagen eerder al betrapt op het rijden onder invloed en hij reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard vanwege een eerdere alcholzaak. Hij blies bijna twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid en zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Een 27-jarige jongeman uit Almere vestigde de aandacht van de politie op zich omdat hij op een bromfiets over de rijbaan van de Provincialeweg N247 voorbij de controle reed. Hij werd samen met nog een bromfietser door een politie motorrijder achterhaald en terug gebracht naar de controle waar de bromfietsers en de passagiers allen een bon kregen voor rijden zonder helm. De man uit Almere had ook gedronken en kreeg hiervoor verbaal en een rijverbod. De heren gingen te voet verder in de richting van de kermis. Een 46-jarige man uit Eindhoven baalde over zijn stommiteit. Hij zat met drie nuchtere passagiers in de auto die ook voorzien waren van een geldig rijbewijs maar was toch zelf gaan rijden terwijl hij wist dat hij teveel op had.

Een 55-jarige inwoner van s-Hertogenbosch moest na de analyse een uur wachten tot hij weer mocht rijden. Een beginnend bestuurder uit Uithoorn reed de auto van een vriend, die nogal aangeschoten als passagier had plaatsgenomen. De auto bleek niet verzekerd en de bestuurder had heel veel teveel alchol op. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Als laatste trof de politie een 22-jarige man uit Uitgeest die nog niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij meldde dat hij de komende week af moest rijden. Dat zal wel lastig worden nu bleek dat hij vijf maal de maximaal toegestande hoeveelheid op had. De jongeman wordt, omdat hij geen rijbewijs heeft, gezien als beginnend bestuurder. Een automobilist was bijna niet te zien omdat de zijruiten van zijn auto waren beplakt met donkere folie. Hij kreeg proces-verbaal en de folie moest worden verwijderd. Onderweg terug naar het bureau reden twee snorfietsers over de rijbaan van de Provincialeweg N244.

Bij een afslag reden ze ook nog eens door rood licht. Hen is een boete aangezegd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uithoornaar betrapt met alcohol bij kermis Volendam

Volendam/Uithoorn - Ter gelegenheid van de kermis in Volendam heeft de politie zaterdagavond op de Zeddeweg en later bij Monnickendam een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 779 bestuurders getest op het gebruik van alchol. Zeven bestuurders werden onderworpen aan een ademanalyse waarbij teveel alcoholgebruik werd geconstateerd. Een 61-jarige vrouw had … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: