001 -Family
World Cleanup Day: Schoon die plas

World Cleanup Day: Schoon die plas


Geplaatst op: 21 september 2020

Was er een mooiere dag denkbaar voor de World Cleanup Day dan zaterdag 19 september? Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude (RCVA) heeft dit jaar, samen met Kunst Ronde Venen (KRV) schoongemaakt in en om de Vinkeveense Plassen. De kleine- en de middenplas langs de N201 zijn door de twee ploegen onder handen genomen.

Om klokslag 10.00 uur begon de actie met bootjes, beschikbaar gesteld door de zeilschool, te voet en met een aantal sups (stand up peddling). De N201 werd over een traject van Vinkeveen tot aan de Demmerikse brug aan twee zijden meter voor meter afgestroopt op zoek naar “buit”. Drie uur  later lagen er zo’n 15 zakken met afval op het plein van de zeilschool met als topstuk een roze luchtbed! 

KRV gaat proberen met de opbrengst een soort van kunstwerk te bouwen. Zo blijven we ons ervan bewust wat een rommel er zomaar wordt gedumpt, een bedreiging voor het milieu, de waterdieren en uiteindelijk voor onze hele voedselketen. 

Voor onze Rotaryclub sloot de opruimactie naadloos aan bij de nationaal en internationaal omarmde Rotaryactie End Plastic Soup, waarbij Rotaryclubs  uit de hele wereld meehelpen om het plasticprobleem op te lossen. Ook lokaal gaat onze club hiermee aan de slag.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.rotary.nl/vinkeveenabcoude


Laatst bewerkt op: 21 september 2020 14:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

World Cleanup Day: Schoon die plas

Was er een mooiere dag denkbaar voor de World Cleanup Day dan zaterdag 19 september? Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude (RCVA) heeft dit jaar, samen met Kunst Ronde Venen (KRV) schoongemaakt in en om de Vinkeveense Plassen. De kleine- en de middenplas langs de N201 zijn door de twee ploegen onder handen genomen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: