001 - Escaperoom aglemeen
De Ronde Venen lanceert dementiedocumentaire

De Ronde Venen lanceert dementiedocumentaire


Geplaatst op: 22 september 2020

21 september is Wereld Alzheimerdag. Gemeente De Ronde Venen besteedt hieraan aandacht met de uitzending van een indringende en ontroerende 4-delige documentaire ‘De fasen van dementie’. Deze is te zien via de website en via RTV Ronde Venen.

In 2017 startte het project ‘De Ronde Venen wordt dementievriendelijk’. Met als doel inwoners met dementie zo lang mogelijk te laten meedoen in de samenleving en mantelzorgers te ondersteunen. Dat gebeurt bijvoorbeeld via bijeenkomsten, training en voorlichting. Het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor deze groep, onder meer vanwege de beperkte bezoekmogelijkheden. De coronamaatregelen zetten ook een streep door alle activiteiten en bijeenkomsten die op de agenda stonden. 

Indringende documentaire over de fasen van dementie

Wethouder Alberta Schuurs (Ouderenzorg): “De coronatijd is ontzettend zwaar voor inwoners met dementie en hun mantelzorgers. De activiteiten van onder meer de Alzheimer Cafés kunnen al sinds maart niet doorgaan. Als alternatief hiervoor hebben we een documentaire gemaakt over de verschillende fasen van dementie. Van ‘er is iets niet pluis’ tot de laatste fase op een gesloten afdeling. Het is een  alternatief voor de voorlichtingsbijeenkomsten, interessant voor iedereen die de dementievriendelijke samenleving een warm hart toedraagt.” 

‘De fasen van dementie’ schetst een indringend en ontroerend portret van het verloop van deze aandoening bij mevrouw Bogers, die hiervoor twee jaar lang is gevolgd. Freek Gillissen van het Alzheimer Centrum Amsterdam geeft als afsluiting van elk van de 4 afleveringen een toelichting bij de beelden.

De documentaire is gebaseerd op een uitgebreidere documentaire van RTV Rijnmond en tot stand gekomen dankzij de Alzheimer Cafés De Ronde Venen, en Alzheimer Nederland. Hij is vanaf 21 september te zien via de website van de gemeente www.derondevenen.nl/dementievriendelijk en via de lokale omroep RTV Ronde Venen.

*) RTV Ronde Venen zendt de documentaire uit op:
21 september 16.00 en 21.00 uur
22 september 09.00 uur
25, 26 en 27 september 09.00, 16.00 en 21.00 uur


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Ronde Venen lanceert dementiedocumentaire

21 september is Wereld Alzheimerdag. Gemeente De Ronde Venen besteedt hieraan aandacht met de uitzending van een indringende en ontroerende 4-delige documentaire ‘De fasen van dementie’. Deze is te zien via de website en via RTV Ronde Venen. In 2017 startte het project ‘De Ronde Venen wordt dementievriendelijk’. Met als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: